xrisimopoiiste-sosta-tin-texnologia-kai-ta-social-media-sto-gamoΗ ημέρα του γάμου σας θα είναι όπως ακριβώς θέλετε εσείς να είναι. Αλλά όταν αυτή την ξεχωριστή ημέρα μπλεχτεί και η τεχνολογία, τα πράγματα ίσως χάσουν λίγο τον έλεγχο.

Ωστόσο, είναι εφικτό να ενσωματώσετε με όμορφο τρόπο την τεχνολογία και τα social media στα μέτρα σας. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις καλύτερες (Dos) και τις χειρότερες (Don’ts) χρήσεις της τεχνολογίας σε εναν γάμο.

1. Μην εκφέρετε τις συναισθηματικά φορτισμένες απόψεις σας για τρίτους μέσα απο τα social media

Αυτή η αντίδραση ίσως νομίσετε οτι θα σας ηρεμίσει γιατι θα το βγάλετε απο μέσα σας αλλά αυτό που θα καταφέρετε θα είναι ακριβώς το αντίθετο. Παρεξηγίσεις και καταστάσεις που δεν χρειάζονται τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής σας γιατι έχετε πολύ καλύτερα πράγματα να βιώσετε αυτές τις μέρες πριν το γάμο σας.

2. Κάντε ζωντανη μετάδοση (livestream) του γάμου σας

Ίσως αυτό σας φαίνετε υπερβολικό αλλά σκεφτείτε τους καλεσμένους σας που για κάποιο λόγο (είτε υγείας, είτε απόστασης) δεν μπορούν να παρεβρίσκονται στο γάμο σας. Δεν θα ήταν υπέροχο με κάποιο τρόπο να μπορούν να σας καμαρώσουν μέσω ίντερνετ;

3. Μην χρησιμοποιήσετε φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης

Το να χρησιμοποιήσετε σε κάθε τραπέζι της δεξίωσης κάποις φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης, ίσως σας ακούγεται υπέροχη ιδέα αλλα… το αποτέλεσμα δεν θα είναι ικανοποιητικό, μιας και οι περισσότερες φωτογραφίες μάλλον θα είναι κουνημένες.

4. Ζητήστε απο τους καλεσμένους σας να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένα hashtags σε φωτογραφίες και posts

Στον χώρο της δεξίωσης, σε κάθε τραπέζι ή ακόμη και στο προσκλητήριο (αν είστε τόσο high-tech ζευγάρι), ενημερώστε τους καλεσμένους σας ποιο hashtag θέλετε να χρησιμοποιήσουν σε facebook, twitter, pinterest κλπ, ώστε να μπορέσετε και εσείς μετά να δείτε αλλά και να συλλέξετε αυτές τις αναμνήσεις.

5. Μην αποκαλύπτεις τις ιδέες σου για την ημέρα του γάμου

Το να πηγένεις σε ένα γάμο είναι σα να βλέπεις μια ταινία για πρώτη φορά. Δεν ξέρεις πως θα είναι το ντεκόρ, αν το ζευγάρι έχει ετοιμάσει κάτι περίεργο για να σας κάνει να περάσετε όμορφα κλπ. Οπότε αφήστε τους καλεσμένους σας να έχουν αγωνία για όλα χωρίς να ξέρουν τι να περιμένουν.

6. Δημιούργησε εναν κρυφό φάκελο στο pinterest

To pinterest είναι ένας απο τους καλύτερους φίλους της νύφης. Αλλά ποιό το νόημα αν όλοι οι social φίλοι σου μπορούν να πάρουν μια ιδέα απο το γούστο σου και το τι σχεδιάζετε πολύ πριν τη μεγάλη ημέρα;

7. Ζητήστε απο τους καλεσμένους σας να μην βγάζουν φωτογραφίες κατα τη διάρκεια του μυστηρίου

Τα extra φλας απο κινητά ή φωτογραφικες μηχανές ίσως δυσκολέψουν τον φωτογράφο σας να πετύχει και ίσως να χάσει τις τέλειες στιγμές του μυστηρίου του γάμου σας και το αποτέλεσμα που θα σας δώσει μετά να μην είναι ικανοποιητικό. Για να μην τονίσουμε το οτι ενα κινητό ή μια φωτογραφική μηχανή θα μπει εμπόδιο στους πιο πίσω να σας θαυμάσουν.

8. Αφήστε το κινητό σας στην μητέρα σας ή σε κάποιο απο τα αδέρφια σας

Την ημέρα του γάμου σας, καλό θα ήταν να ηρεμίσετε και να μην έχετε τόση επαφή με το κινητό σας παρα μόνο αν χρειάζεστε για κάτι σημαντικό.

9. Μην κατακρίνετε τους καλεσμένους σας για το δώρο που σας κάνανε

Δεχτείτε όλα τα δώρα που θα σας κάνουν οι καλεσμένοι σας. Μην ξεχνάτε οτι είναι μια μέρα γιορτής της ένωσής σας με τα δεσμά του γάμου όχι για το τι θα σας προσφέρουν ως δώρο.

10. Σημειώστε την τοποθεσία της εκκλησίας και της δεξίωσης στα Google Maps

Κοινοποιώντας το link απο τα Google Maps στους καλεσμένους σας μέσω email θα τους βοηθήσετε να δουν την τοποθεσία της εκκλησίας και της δεξίωσης και να το έχουν στο smartphone τους ή ακόμη και στο gps τους, και να έρθουν στην εκκλησία αλλά και στη δεξίωση πιο εύκολα.

11. Αποφύγετε την καθημερινή αντίστροφη μέτρηση μέσω των social media

Σίγουρα είστε ενθουσιασμένοι που πλησιάζει εκείνη η μέρα αλλά αυτή η καθημερινή αντίστροφη μέτριση θα γίνει κουραστική στους φίλους σας.

12. Βάλτε μια μικροκάμερα στη νυφική ανθοδέσμη

Αν είστε απο τα high-tech ζευγάρια, δοκιμάστε και κάτι διαφορετικό. Τολμήστε να βάλετε μια μικροκάμερα μέσα στη νυφική ανθοδέσμη και έτσι να έχετε ένα τελείως διαφορετικό βίντεο απο μια ξεχωριστή οπτική γωνία…

13. Μην αναναιώσετε την κατάσταση της σχέσης σας στο facebook κατα την ημέρα του γάμου

Αυτή την ξεχωριστή ημέρα έχετε τόσα να ζήσετε και τόσο λίγο χρόνο για να βιώσετε και να θυμάστε το κάθε δευτερόλεπτο. Μην σπαταλήσετε το χρόνο σας σε κάτι που μπορείτε να κάνετε τις επόμενες ημέρες. Το facebook δεν θα φύγει. Θα είναι εκεί… αυτές οι ξεχωριστές στιγμές όμως… όχι!

14. Αφήστε τον φωτογράφο σας να δημιουργήσει

Έχετε επιλέξει τον συγκεκριμένο φωτογράφο γιατι σας άρεσε η δουλειά του, η δημιουργία του και γενικά το αποτέλεσμα που παρουσιάζει μέσα απο κάθε γάμο. Γι’αυτό, αν θεωρήσει οτι μπορεί να σας βγάλει και πιο ιδιαίτερες φωτογραφίες, αφήστε τον να το κάνει. Και που ξέρετε το αποτέλεσμα μπορεί να τον δικαιώσει και εσάς να σας μαγέψει…