, , ,

DIY | Πως να φτιάξετε ένα σοκολατένιο μπωλ



Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε μοναδικά σοκολατένια μπωλ, με τα οποία μπορείτε να διακοσμήσετε τη δεξίωση του γάμου σας και γιατί όχι… να αφήσετε τα παιδιά να τα φάνε! Φυσικά αν εχετε το κουράγιο και την υπομονή μπορείτε να τα φτιάξετε και σε πιο μικρά μεγάθη σαν ατομικά.

Τι θα χρειαστείτε

  • 1 μπαλόνι
  • ζελοτέιπ
  • 1 μεσαίο μπωλ
  • 200gr μαύρη σοκολάτα ή γάλακτος
  • 200gr λευκή σοκολάτα
  • λαδόκολλα
  • 1 μαχαίρι

Πώς θα το φτιάξετε

Φουσκώστε το μπαλόνι, δέστε το και κολλήστε ενα μικρό κομμάτι ζελοτέιπ κοντά στον κόμπο που κάνατε (αυτό βοηθάει στο να μην κοπεί το μπαλίνι σε πολλά κομμάτια όταν το σπάσετε αργότερα).

Τοποθετήστε το κόμπο του μπαλονιού μέσα στο μπωλ και κολλήστε μερικά κομμάτια ζελοτέιπ περιμετρικά ώστε να μην κουνιέται.

Σε 2 ξεχωριστά κατσαρολάκια, λιώστε με μπεν μαρί τα 2 διαφορετικά είδη σοκολάτας που θέλετε. Αφήστε λίγο τη λιωμένη σοκολάτα να κρυώσει (η ειδανική θερμοκρασία είναι όταν ακουμπάτε τη σοκολάτα στα χείλη σας και δεν καίγεστε – αυτό είναι σημαντικό γιατι αν ριξετε τη σοκολάτα επάνω στο μπαλόνι και ειναι πολύ ζεστή, το μπαλόνι θα σκάσει και θα γίνετε χάλια).

Περιχύστε το μπαλόνι με το 1/3 ή 1/2 της λιωμένης σκούρας σοκολάτας (μαύρη ή γάλακτος) και μετά την ίδια ποσότητα απο τη λευκή.

Αφήστε το να κρυώσει είτε σε ένα δροσερό δωμάτιο είτε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Όταν έχει κρύώσει καλά, περιχύστε απο πάνω άλλη μια στρώση με την υπόλοιπη σοκολάτα (σκούρα και λευκή) και φυλάξτε λίγη απο τη λευκή ώστε να μπορέσετε να κάνετε αργότερα τη βάση του μπωλ.

Όταν έχει κρυώσει καλά και η δεύτερη στρώση απο τις σοκολάτες, ρίξτε και την τελευταία δόση απο τη λευκή σοκολάτα που κρατήσατε και σχεδόν αμέσως, γυρίστε το τούμπα σε ενα κομμάτι λαδόκολλας. Κρατήστε το εκεί για λίγο ή στερεώστε το κάπως μέχρι να κρυώσει λίγο η λευκή σοκολάτα και να μπορεί να σταθεί.

Αφού κρυώσει καλά, αφαιρέστε με προσοχή το μπωλ, και με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάντε μια κικρή τρύπα στη μέση του ζελοτέιπ που κολλήσατε κοντά στον κόμπο.

Αν ο αέρας δεν φεύγει εύκολα γιατι η τρύπα ειναι πολύ μικρή, με προσοχή, ζουλίξτε το μπαλόνι μέχρι να αφαιρεθεί ο αέρας και να μπορέσετε να αφαιρέσετε το μπαλόνι.

Το σκολατένιο μπωλ είναι έτοιμο να το γεμήσετε με φρούτα της επιλογής σας ή ό,τι άλλο θέλετε και να το προσφέρετε στους καλεσμένους σας.

πηγή: uktv.co.uk/food/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *