,

10 πράγματα που εύχομαι να ήξερα πριν ξεκινήσω την οργάνωση του γάμου μου

10-pragmata-pou-euxomai-na-hxera-prin-kenikiso-tin-organosi-tou-gamou-mouΑνάμεσα στη ζωή πριν και μετά το γάμο, υπάρχει ένα στάδιο γεμάτο με λίγο ή πολύ άγχος. Ναι, είναι η περίοδος του σχεδιασμού και της οργάνωσης του γάμου.Ακόμη και αν σκέπτεστε να παντρευτείτε μετά απο 1 ή 2 χρόνια, τα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε και να βάλετε σε σειρά είναι αρκετά.Ως κάποια που έχει ήδη βρεθεί σε αυτή τη θέση, αυτά είναι τα πράγματα που θα ήθελα και εγώ κάποιος να μου έχει κάνει γνωστά εκ των προτέρων, πριν ξεκινησω την οργάνωση του γάμου μου.

1. Πρόκειται να διαφωνήσετε ή να νιώσετε άσχημα με τουλάχιστον ένα άτομο κατά το διάστημα αυτό

Οργανώνοντας έναν γάμο, είναι σα να οργανώνετε ένα μεγάλο πάρτυ. Ή τυλάχιστον κάπως έτσι μπορεί να το δουν κάποιο συγγενείς ή ακόμη και φίλοι και θα θελήσουν να είναι το επίκεντρο ή ακόμη χωρίς να τους το ζητήσετε να προσπαθήσουν να αναλάβουν την διοργάνωση.

Προσπαθήστε να κάνετε αισθητό οτι είναι η δική σας ημέρα και θέλετε τα πράγματα να είναι με το δικό σας γούστο και γενικά όπως τα ονειρεύεστε εσείς. Μπορείτε να λάβετε υπ’όψην σας τις απόψεις των κοντινών σας ανθρώπων, μιας και εμπλέκονται και αυτοί άμεσα αυτη την ημέρα, και αναλόγως να τις προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα αλλά σε καμια περίπτωση μην πιεστείτε να κάνετε κάτι που δεν θέλετε. Γιατι στο τέλος, όταν εκείνη η μέρα τελειώσει και ρίξετε μια ματιά πίσω, θα δείτε οτι εκείνη η μέρα στην ουσία ήταν για εσάς και τον σύντροφό σας και δεν χρειαζόταν να στρεσαριστείτε για κάτι που ήθελαν κάποιοι άλλοι.

2. Το να είσαι αναποφάσιστη είναι τόσο κακό όσο το να είσαι υπερβολικά απαιτητική νύφη

Κατα την οργάνωση του γάμου μπορεί να θέλουμε τον γάμο μας όπως στα παραμύθια αλλά στην ουσία να μην έχουμε αποφασίσει ποιο στυλ θα ακολουθήσουμε. Θέλουμε ο γάμος μας να είναι απλός χωρίς πολλα-πολλά, ρομαντικός, vintage, μοντέρνος, παραδοσιακός…;

Αυτό όμως είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να ξεκαθαρίσετε ώστε να γλυτώσετε και εσείς απο τον «πονοκέφαλο», αλλά να μπορείτε να συνεννοηθείτε και καλύτερα με τους επαγγελματίς που θα συνεργαστείτε για να υλοποιήσετε τον γάμο σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε να έχετε και ανομοιόμορφα στοιχεία στον γάμο σας.

3. Δώστε βάση στα πιο σημαντικά πράγματα

Ο γάμος είναι μια υπέροχη ευκαιρία για να ζήσετε το δικό σας παραμύθι. Ταυτόχρονα όμως αυτή η μέρα είναι ο πρόλογος για τα επόμενα χρόνια της ζωής σας με τον σύντροφό σας οπου αρκετοί απο τους καλεσμένους σας θα θυμούνται με χαρά και κανείς δεν θα θυμάται τις λεπτομέριες που ίσως είδατε και σας στεναχώρεσαν.

Έτσι, όσος και να είναι ο προϋπολογισμός σας, δώστε βάση σε πράγματα που αξίζουν και θα θυμάστε περισσότερο και μην αφήνετε το άγχος και το στρες να σας καταβάλει.

4. Ψάξε επιμελώς τους επαγγελματίες που θα συνεργαστείς για τον γάμο σου

Ακόμη και αν κάποιος επαγγελματίας στον χώρο του γάμου σου συστηθεί απο κάποιον φίλο σου, αν οι υπηρεσίες του δεν σε ικανοποιούν ή ακόμη και αν τις θεωρείς περιττές δεν έχεις καμία υποχρέωση να τον επιλέξεις.

Όταν βρείς τους επαγγελματίες που θα πλαισιώσουν τον γάμο σου, εκτός απο τη πρώτη συνάντιση και «συνέντευξη» που θα του κάνετε, ζητήστε να δείτε δείγματα της δουλειάς του και αν είναι δυνατόν να μπορέσετε να παρεβρεθείτε εν ώρα εργασίας του για να πάρετε μια καλύτερη άποψη για το πως δουλεύει και πως χειρίζεται διάφορες καταστάσεις.

5. Κάντε μια λίστα για να ελέγχετε τι έχετε ολοκληρώσει και τι εκκρεμεί ακόμη

Στο ίδιο πνεύμα με πολλά από τα παραπάνω, βεβαιωθείτε ότι οι επαγγελματίες που θα επιλέξετε γνωρίζουν ακριβώς τα πράγματα που θέλετε για την ημέρα του γάμου σας και για να είστε σε καλό δρόμο χωρίς άγχος, κρατήστε μια λίστα ελέγχου. Διότι δεν είναι και απολύτως σωστό να τους εμπιστευτείτε με «κλειστά μάτια» και μετά να έρθει μια στιγμή που θα πείτε «γιατι δεν είπα να το κάνουν εκείνο έτσι» κλπ…

Δημιουργείστε τη λίστα με τις δουλειές που πρέπει να ολοκληρωθούν είτε σε ένα μπλοκάκι που θα έχετε πάντα μαζί σας, είτε στο κινητό σας, είτε οπουδήποτε μπορείτε να έχετε εύκολη και γρήγορη πρόσβαση ανα πάσα στιγμή.

6. Προσπεράστε τα «τελετουργικά» που δεν έχουν πραγματική σημασία για εσας

Μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι να συμπεριλάβετε κάτι στο γάμο σας μόνο και μόνο επειδή είναι παράδοση ή επειδή το θέλει κάποιος άλλος.

7. Μην υπερβάλεις με τη λίστα δώρων

Εαν αποφασίσετε με τον καλό σου να κάνετε λίστα γάμου σε ένα ή περισσότερα καταστήματα, και μπείτε και στη διαδηκασία του να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένα αντικείμενα απο το κάθε ένα, επιλέξτε τα με σύνεση. Σκεφτείτε ποια πράγματα όντως χρειάζεστε και μην υπερβάλετε στις επιλογές σας. ϊσως αργότερα το μετανιώσετε και κάποια απο αυτά τελικά δεν τα χρησιμοποιήσετε ποτέ και απλά θα σας πιάνουν χώρο στην αποθήκη…

8. Προετοιμαστείτε για κάποια απρόβλεπτη κατάσταση

Όσο καλά και να τα έχετε οργανώσει όλα, κάτι μπορεί να πάει στραβά. Πχ μπορεί να έχετε προετοιμαστεί για μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα και τελικά να ψιχαλίσει ή ακόμη και να βρέξει. Αυτό φυσικά δεν είναι λόγος να στεναχωρεθείτε και να μην ευχαριστηθείτε την η μέρα του γάμου σας. Εφοδιαστείτε με μια όμορφη νυφική ομπρέλα (σίγουρα ο οίκος που επιλέξατε το νυφικό σας θα μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό), φορέστε το υπέροχο νυφικό σας, το πιο αστραφτερό χαμόγελό σας και όλα θα είναι υπέροχα.

9. Ορίστε μικρές αρμοδιότητες σε άτομα εμπιστοσύνης

Κατα την οργάνωση του γάμου σας σίγουρα θα θέλετε όλα να περάσουν απο τα χέρια σας. Υπάρχουν όμως και κάποιες μικρές αρμοδιότητες (πχ μοίρασμα ρυζιού, μπομπονιέρας, ετοιμασία του τραπεζιού στην εκκλησία με τον δίσκο, την καράφα και το ποτήρι κλπ) που θα μπορούσατε να τα αφήσετε στα χέρια ατόμων που εμπιστεύεστε. Βασική προϋπόθεση σε αυτό είναι να έχουν πρώτα προσφερθεί να σας βοηθήσουν σε ό,τι χρειάζεστε. Δεν θα είναι και πολύ κομψό απο μέρους σας να τους «φορτώσετε» κάποια δουλειά ενώ δεν θέλουν να αναμειχθούν.

10. Προσέξτε τη σωματική σας υγεία πριν την ημέρα του γάμου

Αποφύγετε να κάνετε ο,τιδήποτε ασυνήθιστο πριν την ημέρα του γάμου σας. Πχ μην πάτε για κάποιο extreme σπορ και τραυματιστείτε. Κανείς, πόσο μάλλον εσύ δεν θα θες να έχεις το πόδι ή το χέρι σου σε νάρθηκα ή γύψο εκείνη την ημέρα…

Φρόντισε όσο το δυνατόν καλύτερα τον εαυτό σου και απόλαυσε την ξεχωριστή ημέρα που έρχεται!!!1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *