, , ,

Tips για τη νύφη που οργανώνει μόνη της το γάμο (μέρος 2ο)

Συνεχίζουμε την to-do λίστα σου για να καταφέρεις να οργανώσεις μόνη σου το γάμο σου και να έχεις ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα που θα κάνει όλους τους καλεσμένους να νιώσουν ξεχωριστοί αλλά και να θυμούνται για αρκετό καιρό τον γάμο σου.Αναθέστε κάποιες απο τις εργασίες στα μέλη της οικογένειάς σας

Ζητήστε από τα μέλη της οικογένειας που επιθυμούν να βοηθήσουν σε κάποιες λεπτομέριες του γάμου. Αν δεν είστε σίγουροι για το ποιές εργασίες να τους δώσετε, αφήστε τους να ρίξουν μια ματιά στη λίστα των υποχρεώσεών σας και αφήστε τους να επιλέξουν αυτό ή αυτά που θεωρούν ότι μπορούν να εκτελέσουν για εσάς.

Κρατήστε ημερολόγια για κάθε μήνα

Αντί να κάνετε γενικά σχέδια για το πότε πρέπει να ολοκληρώσετε τα καθήκοντά σας, καταρτίστε ένα μηνιαίο πρόγραμμα για το τι πρέπει να ολοκληρωθεί. Θα σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα όταν ελέγχετε τη λίστα υποχρεώσεων.

Διαπραγματευτείτε με τους προμηθευτές

Κάθε φορά που λαμβάνετε μια προσφορά, φροντίστε να επιστρέψετε και να διαπραγματευτείτε μαζί του. Είναι καλό να έχετε ένα σχέδιο και να γνωρίστε την τιμή που θέλετε να στοχεύσετε και ποιες λεπτομέρειες θα θέλατε να προσαρμόσουν.

Πάρτε μια δεύτερη γνώμη

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διερευνήσει τις τιμές από τους προμηθευτές προτού υπογράψετε κάποιο συμφωνιτικό. Εάν υπάρχει ένας πωλητής και μια τιμή πακέτου που σας αρέσει, αναζητήστε πάντα μια δεύτερη γνώμη.

Περιορίστε τις επιλογές σας

Όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με τον σχεδιασμό του γάμου, θα αρχίσεις να νιώθεις ότι οι αποφάσεις και οι επιλογές είναι ατελείωτες. Περιόρισε τις επιλογές σου εστιάζοντας στο είδος του γάμου που θέλεις να έχεις. Είτε είναι μεγάλος είτε μικρός, παραδοσιακός ή μοντέρνος, επιλέξτε το από νωρίς ώστε να γνωρίζετε σε ποιο σημείο βρίσκεστε όταν αρχίζετε να σχεδιάζετε.

Μην χάνετε χρόνο

Προσπαθήστε να μην αφήσετε μεγάλες αποφάσεις ή σχέδια για την τελευταία στιγμή. Θα καταλήξετε να ξοδεύετε περισσότερα χρήματα από ό,τι θα έπρεπε και επίσης να κολλήσετε κάνοντας συμβιβασμούς σε πράγματα που δεν θα πρέπει να συμβιβαστείτε.

Πείτε «Ναι» στο DIY

Εξοικονομήστε χρήματα κάνοντας κάποιες χειροποίητες δημιουργίες για το γάμο σας. Μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας τον κεντρικό στολισμό των τραπεζιών της δεξίωσης, τις μπομπονιέρες ή ακόμη και πιο μικρές λεπτομέρεις που ίσως χρειαστείτε.

Πείτε «Όχι» στοε πολύ DIY

Ενώ οι DIY δημιουργίες μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα, μην ξεχνάτε και οτι παίρνουν χρόνο. Οπότε μετρίστε τον χρόνο που έχετε διαθέσημο και προσαρμώστε τις DIY κατασκευές σε αυτόν, ώστε να μην βγείτε εκτός χρόνου, δεν προλάβετε και στο τέλος δεν καταφέρετε να ολοκληρώσετε και όλα αυτά που θέλετε και χρειάζεστε.

Μην φοβάστε να προσαρμώσετε μια προσωπική πινελιά

Με όλες τις γαμήλιες παραδόσεις που ίσως σας λένε ότι πρέπει να τηρήσετε στο γάμο σας, φροντίστε να σχεδιάσετε και μερικές προσωπικές πινελιές. Εάν η οικογένειά σας έχει κάποιες γαμήλιες παραδόσεις ή αν υπάρχει κάτι που θέλετε να ξεκινήσετε για τις επόμενες γενιές, μην φοβάστε να δώσετε στον γάμο σας προσωπική πινελιά.

Αφήστε τη λίστα καλεσμένων στη δεξίωση για το τέλος

Μπορεί να είναι δελεαστικό να προγραμματίσετε ποιος πρόκειται να καθίσει που στηη δεξίωση του γάμου σας, αλλά προσπαθήστε να καθηστερίσετε αυτή τη διαδηκασία για μερικές εβδομάδες πριν από τον γάμο σας, μόλις λάβετε όλα τα RSVPs. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε πιο ακριβή αριθμό για το ποιός τελικά θα παρεβρεθεί στη δεξίωση της μεγάλης μέρας.


Δείτε ακόμη:

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *