,

Η απαγορευμένη playlist τραγουδιών γάμου

Το site FiveThirtyEight αποφάσισε να διεξάγει μια έρευνα σε περισσότερους από 30 Djs που έχουν παίξει σε τουλάχιστον 200 γάμους που έγινανα μεταξύ 31 Μαίου με 10 Ιουνίου, προκειμένου να ανακαλύψει ποια είναι τα τραγούδια που, συνήθως, τα ζευγάρια δεν θέλουν για κανένα λόγο να παίξουν στο γάμο τους.Για να μην σας κρατάμε σε αγωνία, στη πρώτη θέση με 23.1% βρέθηκε το αδιανόητα εκνευριστικό «Chicken Dance».

Το ακολουθούν κάποια κλασικά disco κομμάτια, οι εύκολες επιλογές σε ένα γάμο, που όμως όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε σιχαθεί να ακούμε, όπως το «YMCA», το «Electric Boogie» και το «Macarena».

Ο DJ Gregg Hollmann είπε στο site: «Κάποια τραγούδια θεωρούνται χιλιοπαιγμένα, κλισέ και ίσως γραφικά. Τα νιόπαντρα ζευγάρια θέλουν να ξεχωρίζουν».

Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης κομμάτια με απρεπείς στίχους ή κομμάτια που βάζουν τους καλεσμένους να χορεύουν «τρενάκι» στην πίστα.

Ωστόσο, ο Hollmann πρόσθεσε πως κάποια από αυτά της τελευταίας κατηγορίας πρέπει να παίζονται, προκειμένου να ξεσηκώσουν το κοινό: «Πολλά από αυτά τα δημοφιλή τραγούδια γάμων βρίσκονται επίσης και στη λίστα με τα “must”, επειδή είναι διασκεδαστικά και έχουν αποτέλεσμα στην πίστα».

Αλλά, ας πούμε, το «Happy» του Pharrell Williams βρίσκεται στην 9η θέση των απαγορευμένων.

Δείτε παρακάτω την πλήρη λίστα με «τα απαγορευμένα» και τα ποσοστά που συγκέντρωσαν.

πηγή: fivethirtyeight.com