,

10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν διακοσμίσετε το σαλόνι σαςΤο να διακοσμίσετε μόνοι σας το καθιστικό σας, ίσως σας ακούγεται υπέροχο! Θα σας εξοικονομήσει χρήματα και να σας δώσει σημαντική γνώση για εσωτερικό σχεδιασμό. Αλλά προσοχή! Μην το κάνετε χωρίς να το ψάξετε πραγματικά γιατι τότε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να γελοιοποιηθείτε!

Γι’αυτό καλύτερα να πάρετε πρώτα κάποιες ιδέες και μετά να αποφασίσετε τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει. Έτσι, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάρετε την απόφαση για να διακοσμήσετε μόνοι σας το σαλόνι σας.

ΒΗΜΑ 1

Όπως πίσω από κάθε επιτυχημένο έργο, υπάρχει μια στρατηγική και ένα σχέδιο, την ίδια ακριβώς λογική πρέπει να εφαρμόσετε και εδώ. Καθήστε και σκεφτείτε μια γενική ιδέα για το τι στυλ καθιστικού σας αρέσει (πχ μοντέρνο, μίνιμαλ, παλιο…). Αυτό Θα σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια της διακόσμησης ωστε να μην ξεφύγετε και χωρίς να το θέλτε προσθέσετε και στοιχεία που τελικά… δεν θα ταιριάζουν.

ΒΗΜΑ 2

Σειρά έχει η έρευνας αγοράς. Μην βιαστείτε να αγοράσετε αντικείμενα επειδή μπορεί να σας πει ο πωλητής οτι ειναι τελευταίο κομμάτι κλπ… Αγοράστε περιοδικά ή καταλόγους και ψάξτε για τη νέα τάση στα σχέδια, χρώματα και στυλ. Σκίστε τις σελίδες που σας ενδιαφέρουν και κρατήστε τις σε ένα φάκελο. Έτσι θα μπορέσετε αργότερα να τα βάλετε κάτω και να δειτε τι πραγματικά ταιριάζει με τι.

ΒΗΜΑ 3

Ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της διακόσμησης σας. Ο φωτισμός θα δημιουργήσει μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα και θα προσθέσει λάμψη στο δωμάτιο. Επίσης, δοκιμάστε να διακοσμίσετε και με μερικά (μην το παρακάνετε) αρωματικά κεριά.

ΒΗΜΑ 4

Μετά την επιλογή των επίπλων, σειρά έχει η τοποθέτηση των επίπλων με κατάλληλο τρόπο ώστε και μικρός να είναι ο χώρος, να υπάρχει μια αυταπάτη οτι δεν είναι. Θα πρέπει να μην τοποθετείτε τα έπιπλα παρατεταγμένα στον τοίχο.

ΒΗΜΑ 5

Επόμενο βήμα, οι κουρτίνες! Οι προσπάθειές σας μπορεί να καταλήξουν σε πυροτέχνημα, αν οι κουρτίνες δεν είναι σωστές. Επιλέξτε κουρτίνες που ταιριάζουν με τον χρώμα των επίπλων.

ΒΗΜΑ 6

Το δάπεδο είναι επίσης ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχουμε κατά νου. Οι επενδύσεις του δαπέδου (πλακάκια, ξύλινο δάπεδο, χαλί), θα πρέπει να ακολουθούν τις αποχρώσεις των τοίχων. Έτσι ό,τι κυρίως χρώμα επιλέξετε για τους τοίχους σας, φροντίστε το δάπεδο να είναι 2-3 τόνους πιο σκούρο.

ΒΗΜΑ 7

Μην γεμίσετε τον χώρο με έπιπλα και μικροπράγματα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το δωμάτιο θα φαίνεται σαν ένα κατάστημα επίπλων. Για μια εύκολη και ευχάριστη καθημερινή λειτουργία Θα πρέπει να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος για τις καθημερινές δραστηριότητες.

ΒΗΜΑ 8

Οποιοδήποτε cool αξεσουάρ μπορεί να δώσει μια ξεχωριστή νότα στο καθιστικό σας και να αναδείξει την προσωπικότητά σας. Τα αξεσουάρ αυτά μπορούν να είναι κάποια έργα τέχνης, ή γενικά κάποια στολίδια που έχουν αξία για εσάς.

ΒΗΜΑ 9

Χρησιμοποιήστε φυτά ώστε να δημιουργήσετε ένα είδος φυσικής ομορφιάς στην ατμόσφαιρα του δωματίου. Επίσης, θα συμπληρώσει τα κενά που μπορεί να υπάρχουν στον χώρο.

ΒΗΜΑ 10

Τέλος κάποιοι ενδιαφέρον πίνακες ζωγραφικής μπορούν να αλλάξουν τη διάθεση του καθιστικού σας και να ολοκληρώσουν τη διακόσμηση του σαλονιού σας!1 reply

Comments are closed.