, , ,

5 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στην οργάνωση του γάμου σου

Ξεκίνησες να οργανώνεις τον γάμο των ονείρων σου και προσπαθείς να τα βάλεις όλα σε μια σειρά, να δείς τελικά τι χρειάζεται και πως μπορείς να γλυτώσεις κάποια χρήματα αν αυτό είναι δυνατό. Σκέψου όμως οτι ίσως μερικές απο αυτές τις “περικοπές” που σκέφτεσαι να κάνεις, τελικά δεν θα αξιζουν και οτι ίσως θα έπρεπε να τα είχες διαχειριστεί κάπως αλλιώς. Λύσεις πάντα υπάρχουν! Το θέμα είναι “εμείς” ποιες τελικά μπορούμε να δούμε.Το βασικότερο που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ξεχνάς είναι οτι έχετε στα χέρια σας την οργάνωση μιας ξεχωριστής ημέρας και τίποτα δεν πρέπει να σας χαλάει τη διάθεση και όταν εμφανίζεται μπροστά σας κάποιο πρόβλημα, να κοιτάτε πάντα για τις εναλλακτικές επιλογές γιατι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται κατα την οργάνωση ενός γάμου είναι τα εξής:

  1. ο ενθουσιασμός
  2. οι εμμονές
  3. έλλειψη εμπιστοσύνης
  4. λάθος χειρισμός των οικονομικών
  5. περικοπές σε λάθος πράγματα

Ας τα δούμε και πιο αναλυτικά…

1 Ενθουσιασμός: Προσπαθήστε, όσο το δυντόν γίνεται, αν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό να είστε κάπως πιο συγκρατιμένες. Πχ μπορει το νυφικό που είδατε κάπου να είναι φοβερό και τέλειο, αλλά μην ξεχνάτε οτι έχετε και άλλα έξοδα που πρέπει να καλυφτούν. Οπότε καλύτερα ετοιμάστε μια ενδεικτική λίστα και προσπαθήστε να μην παρεκκλίσετε.

2 Εμμονές: Μπορεί πχ να λατρεύετε τα σχέδια νυφικών κάποιου οίκου, κάποια συγκεκριμένα παπούτσια, ή ακόμη και κάποια συγκεκριμένα λουλούδια και ίσως τελικά να απογοητευτείτε, να κουραστείτε και να μην ευχαριστηθείτε τη διαδικασία (κάτι που πρέπει να λείπει απο την ψυχολογια της νύφης). Προσπαθήστε να είστε ευελικτες με βάση τα δεδομένα τελικά που θα έχετε εκείνη την ώρα μπροστά σας.

3 Έλλειψη εμπιστοσύνης: Σίγουρα έχετε κάνει όνειρα για τον γάμο σας και τον ονειρεύεστε κάπως συγκεκριμένα. Όταν όμως θα έρθετε σε επαφή με τους επαγγελματίες που θα αναλάβουν και αυτοί απο τη μεριά τους να χτύσουν αυτό το όνειρο, καλό θα είναι να ακούτε και τη δική τους γνώμη. Μην ξεχνάτε οτι έχουν δει πολλά οπότε είναι σε θέση να σας προτείνουν κάτι άλλο ή να επέμβουν πάνω στη δική σας προτίμηση και να δημιουργήσουν.

4 Λάθος χειρισμός των οικονομικών: Προσπαθήστε να διαχειριστείτε σωστά το budget του γάμου σας και αποφύγετε λάθος χειρισμούς που μετά θα το μετανιώσετε. Πχ μπορεί τώρα να σκέφτεστε οτι δεν θέλετε κάτι extreme για τα μαλλιά σας αλλά όταν έρεθει εκείνη η μέρα ή και αργότερα, βλέποντας τις φωτογραφίες να το μετανιώσετε. Περιορίστε άλλα πράγματα πιο σημαντικά, όπως το μενού των καλεσμένων σας. Να είναι ισορροπημένο απο γεύσεις αλλά… δεν είναι και ανάγκη να έχετε περίεργες γεύσεις (πχ σούσι) για να μην πει ο “ταδε” φίλος σας κάτι…

5 Περικοπές σε λάθος πράγματα: Αποφύγετε σημαντικά λάθη που θα μετανιώσετε! Τετοια λάθη μπορεί να είναι το οτι επειδή έχετε ένα φίλο που έχει χόμπι τη φωτογραφία ή το video ή κάποιον άλλο που ξέρει να παίζει μουσική, δεν σημαίνει οτι πρέπει να τους επιλέξετε για εκείνη τη μέρα για να γλυτώσετε κάποια χρήματα. Όπως δεν θα κάνατε και για το νυφικό σας, αν είχατε κάποια γνωστή που “το’χει” με το ράψημο… Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αποκαρδιοτικό και να στεναχωρεθείτε.

Δείτε επίσης:1 reply

Comments are closed.