,

9 συμβουλές για να δημιουργήσετε μια ρομαντική κρεβατοκάμαρα  1. Φροντίστε να του δώσετε “χουζούρικη” και έντονα ρομαντική διάθεση, δημιουργώντας ζεστές γωνιές στο χώρο της.
  2. Επιστρατεύστε όλη σας την ευαισθησία, διαλέγοντας ζεστά χρώματα, αισθησιακά σεντόνια ή κουβερλι.
  3. Τοποθετήστε ένα ευρύχωρο και λειτουργικό κομοδίνο, δίπλα σε κάθε πλευρά του κρεβατιού σας.
  4. Το κρεβάτι είναι το κύριο στοιχείο στην κρεβατοκάμαρα και θα δώσει όλο το ύφος στο χώρο. Προσέξτε λοιπόν το στυλ του κρεβατιού, εαν το θέλετε με ταπετσαρία, σιδερένιο, ξύλινο, με κολόνες ή/και σκεπή.
  5. Σεντόνια και καλύμματα. Εδώ μετράει η ποιότητα των υφασμάτων και η υφή που προτιμάτε, δηλ. σατέν, βαμβάκερα, σενίλ, βελούδο, λινό… Μην φοβηθείτε να απλώστε ριχτάρια, διακοσμητικά ματνήλια, μαξιλάρια…
  6. Ο φωτισμός όπως σε όλους τους χώρους, παίζει σημαντικό ρόλο στην ατμόσφαιρα που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Επιλέξτε επιτραπέζια φωτιστικά με υφασμάτινα αμπαζούρ. Φυσικά μην ξεχνάτε τα κεριά που δημιουργουν μια αισθησιακή ατμόσφαιρα (μην τα χρησοιμοποιήτε κοντά σε κουρτίνες, σεντόνια και γενικα πράγματα που μπορεί να πιάσουν φωτια)! Τοποθετήστε ρεοστάτες φωτισμού για μεγαλύτερη ευελιξία και έλεγχου του φωτισμού.
  7. Στο θέμα της κουρτίνας μπορείτε λίγο να αφεθείτε στην υπερβολή! Επιλέξτε πλούσιες, αέρινες, ντραπερί, συνδυασμοί κουρινών με ρόμαν, balloon, κουρτινόξυλα, κορδώνια…
  8. Μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια ταπετσαρία στον τοίχο! Η ταπετσαρία σε μια ρομαντική κρεβατοκάμαρα ανεβάζει πολύ τον τόνο και αποδίδει το ύφος και την ατμόσφαιρα που θέλετε να περάσετε.
  9. Το χαλί είναι απαραίτητο σε μια κρεβατοκάμαρα! Επιλέξτε το σε χρώματα που να ταιριάζουν με τους υπόλοιπους χρωματισμούς του δωματίου που έχετε επιλέξει.