Επελεξε το σωστό μακιγιάζ για το σχήμα των ματιών σου

Όπως όλα τα χαρακτηριστικά προσώπου, έτσι και τα μάτια ποικίλουν σε σχήματα διαμορφόνωντας έτσι την ποικιλομορφία του ανθρώπινου προσώπου και ειδικά του γυναικείου. Όλες οι γυναίκες θέλουν να περιποιούνται και μακιγιάρουν τα μάτια τους ώστε να τα τονίζουν. Έτσι, κάθε τύπος ματιού χρήζει διαφορετικού τρόπου μακιγιάζ. Ας τα δούμε λοιπόν ένα-ένα ώστε να πάρετε μια ιδέα πως μπορείτε να τα τονίσετε όσο το δυνατόν πιο καλά και σωστά.Αμυγδαλωτά

Συνηθίζουμε να λέμε οτι αυτή η κατηγορία ματιών είναι τα “τέλεια” μάτια, αφού βρίσκονται σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους, αλλά και με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Συνεπώς, το μόνο μακιγιάζ που χρειάζονται είναι εκείνο που τονίζει το τέλειο σχήμα τους. Φωτεινά χρώματα στο κόκκαλο του φρυδιού και σκούρη σκιά στη βάση του πάνω βλεφάρου, από μέσα προς τα έξω είναι το ιδανικό. Για πιο έντονο βλέμμα μπορείτε να εφαρμόστε παρομοίως και στο κάτω βλέφαρο και να προσθέστε και σκούρη μάσκαρα στο επάνω.

Αραιόφθαλμα

Τα μάτια που έχουν μεταξύ τους απόσταση μεγαλύτερη του ενός ματιού, χρήζουν, προφανώς, μιας τεχνικής που “καλύπτει” αυτή την απόσταση, “αποκαθιστώντας” τη συμμετρία. Σκούρo eyeliner για την εσωτερική γωνία (που σταματά ακριβώς στο άκρο της), ουδέτερη σκιά για το τμήμα μεταξύ ματιού και φρυδιού και μάσκαρα με έμφαση στο κέντρο, μακριά απ’ την εξωτερική πλευρά. Ενδείκνυται και η τεχνική “smokey eyes”, με μια σκούρη σκιά που απλώνεται απαλά σε όλο το μάτι.