,

Επιλογή γαμήλιου menu. Πως θα κάνεις τις σωστές επιλογές.

Πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει να επιλέξετε το menu που θα προσφέρετε στους καλεσμένους σας στη δεξίωση του γάμου σας και δε ξέρετε τι να επιλέξετε; Μην αγχώνεστε! Το μυστικό είναι να επιλέξετε βατές και ασφαλείς γεύσεις και όχι κάτι εξεζητημένο και περίπλοκο!Σε κάθε γαμήλια δεξίωση οι ηλικίες ποικίλουν! Υπάρχουν συνήθως απο παιδιά μέχρι και πιο ηλικιωμένους ανθρώπους! Οπότε πρέπει να σκεφτείτε οτι έχετε να ικανοποιήσετε μια αρκετά μεγάλη γκάμα καλεσμένων!

Το γαμήλιο menu συνήθως αποτελείται απο:

  • 3-4 σαλάτες
  • 4 ορεκτικά
  • 3-4 ζεστά κυρίως πιάτα
  • 2-3 συνοδευτικά του κυρίως πιάτου
  • ποικιλία τυριών

Σαλάτες: Επιλέξτε μια πράσινη σαλάτα με μαρούλι, μια με λάχανο, μια αρκετά απλή με ντομάτα και μια ιδιαίτερη (πχ με dressing πορτοκαλιου, μέλι, βασιλικό, σταφίδες, κουκουναρι κλπ).

Ορεκτικά: Επιλέξτε κάποια παραδοσιακή πίτα, κροκέτες, σουφλέ…

Ζεστά κυρίως πιάτα: Εδώ πρέπει να επιλέξετε ένα απο όλα τα είδη γιατι υπάρχουν άνθρωποι που δεν τρώνε πχ μοσχάρι, κιμά κλπ. Οπότε πρέπει να υπάρχουν επιλογές για όλους! Επιλέξτε μια εκδοχή κοτόπουλου, μία μοσχαριού, μία χοιρινού και μία με κιμα (μπιφτέκι, καμπάπ…).

Συνοδευτικά του κυρίως πιάτου: Οι πιο ασφαλής επιλογές εδώ ειναι: σπυρωτό ρύζι, πατάτες φούρνου με μυρωδικά και ζυμαρικά.

Καλό θα ήταν να προσέξετε να μην υπάρχουν επαναλήψεις γεύσεων στο γαμήλιο menu. Να μην υπάρχουν πχ ζυμαρικά στις σαλάτες ΚΑΙ στα συνοδευτικά. Προσπαθήσετε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας διαφορετικές γεύσεις!

Γιατι μην ξεχνάτε οτι είναι κρίμα να πληρώσετε για το φαγητό της γαμήλιας δεξίωσης και να φύγουν πεινασμένοι οι καλεσμένοι σας.2 replies

Comments are closed.