,

It had to be You – Ένα διαφορετικό, ρομαντικό, παραμυθένιο video γάμου

it-had-to-be-you-ena-diaforetiko-romantiko-paramythenio-video-gamouΣτο Art Studio έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση στην κινηματογράφηση και στη φωτογράφηση ενός γάμου.Aν και το μυστήριο απο μόνο του έχει μία συγκεκριμένη “φόρμα”, τα ζευγάρια, οι άνθρωποι που το απαρτίζουν, είναι κάθε φορά ξεχωριστοί, μοναδικές προσωπικότητες που διεγείρουν με διαφορετικό τρόπο τη φαντασία μας. Αυθόρμητα λοιπόν, επιλέξαμε να δημιουργούμε video & album με το “δακτυλικό αποτύπωμα” του κάθε ζευγαριού.

Στόχος εξαρχής, ήταν η κινηματογραφική αισθητική. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως απο την δουλεια μας έλκονται άνθρωποι που αναζητούν μια καλλιτεχνική έκφραση. Έτσι, κάθε φορά, δημιουργούμε μια ταινία μικρού μήκους, με μη επαναλαμβανόμενο concept, εμπνευσμένο απο την ιδιοσυγκρασία και τα βιώματα του ζευγαριού.

Η Ιωάννα & ο Θανάσης χαρακτηρίζονται απο μία ρομαντική διάθεση σαν ζευγάρι, με αγάπη προς τη φύση. Έτσι σχεδίασαν και την ημέρα του γάμου τους. Με ρομαντικούς στολισμούς και μικρές εκπλήξεις ο ένας προς τον άλλον.
Ο αρκούδος, ο οποίος απέκτησε το παρατσούκλι “Παντελής” κατα τη διάρκεια των γυρισμάτων, είναι ο συνδετικός κρίκος στα διάσπαρτα κομμάτια της ιστορίας του trailer και τώρα πια, μετά τα τελευταία ευχάριστα νέα, μπορούμε να υπογραμμίσουμε οτι αποτέλεσε κατα κάποιο τρόπο έναν προφητικό συμβολισμό για το επερχόμενο μωρό του ζευγαριού.

Αν θα παρακολουθούσαμε μία ρομαντική ταινία στο σινεμά, με στοιχεία παραμυθιού και με αρχή-μέση-τέλος το σενάριο θα είχε ως εξής:

“Υπάρχει κάπου ένας άγγελος ο οποίος αναζητά την αγάπη, και στη διάρκεια της διαδρομής της ζωής του αφήνει πούπουλα απο τα φτερά του στο πέρασμά του, με την ελπίδα ότι κάποιος θα τα βρει (όπως στο παραμύθι του Κοντορεβιθούλη με τα ψίχουλα). Μοναδικός σύντροφος του αγγέλου στο ταξίδι είναι ένας λούτρινος αρκούδος, που σαν άψυχο παιχνίδι υπογραμμίζει τη μοναξιά. Ο ήρωας μας, συμπρωταγωνιστής και μέλλοντας σύζυγος της Ιωάννας, ανακαλύπτει τα πεσμένα πούπουλα στο πέρασμα του και τα ακολουθεί εως ότου την βρίσκει και της τα επιστρέφει σαν μοιραία απόδειξη ότι “αυτός είναι που αναζητά” για να πορευτούν μαζί στη ζωή.

Εξού κι ο τίτλος “It had to be You”.

Στη συνέχεια οι δυο τους συμβιώνουν & συνδημιουργούν (εξου και το κεικ σαν συμβολισμός) χτίζοντας τη νέα τους κοινή ζωή, με την παρουσία του αρκούδου για να θυμίζει πάντα την αρχή όλων, και να συνδέει σαν κρίκος τους χαρακτήρες (τον άγγελο) και τα κομμάτια της ιστορίας.

Στην πορεία της ζωής, οι δυο ήρωες καταλήγουν στο γάμο κι αυτό είναι και το ευχάριστο τέλος της ιστορίας.

Η διαφορά ειναι, ότι στα trailer πάντα, παρακολουθούμε “ανακατεμένα” τα κομμάτια του σεναρίου, ώστε να μην είναι προβλέψιμη ούτε η εξέλιξη, ούτε και η εξήγηση της ιστορίας.

Για αυτό και στο φινάλε πια, εξηγείται ο λόγος ύπαρξης της εισαγωγής και συνδέονται τα “κομμάτια” με την εξέλιξη της ιστορίας.”

Το σενάριο, η σκηνοθεσία και η μουσική επένδυση είναι κάθε φορά έμπνευση της Art Studio.

Art Studio
Πειραιάς & Χαλκίδα
τηλ. επικοινωνίας: 6972.77.60.86
website: vimeo.com/artstudio1 | email: [email protected]
Νυφικό: Made Bride by Antonea
Αγ. Δημητρίου 26, Ψυρρή
Τηλ.: 2130052111 (ατελιέ), 6977215576 (κινητό)
website: www.madebride.gr | e-mail: [email protected] | Facebook Page


1 reply

Comments are closed.