,

Μετατρέψτε τα βαρετά απλά ποτήρια σας σε λαμπερά και μοναδικάΒαρεθήκατε κάποια παλιά ποτήρια κρασιού και σαμπάνιας αλλα δεν θέλετε να τα πετάξετε; Αρπάξτε μερικά χρώματα glitter και ας ξεκινήσουμε!

  • Καθαρίστε αρκετά καλά τα ποτήρια σας και αφήστε τα να στεγνώσουν πολύ καλά πριν ξεκινήσετε να τα ζωγραφίζετε.
  • Επιλέξτε ανεξύτηλα glitter ώστε όταν τα χρησιμοποιήσετε και τα πλύνετε, να μην σας χαλάσουν και ένα σφουγγαράκι για κάθε χρώμα glitter που θελετε να χρησιμοποιήσετε.
  • Και τα τρεία παραδείγματα παρακάτω, θα χρειαστουν τουλάχιστον δύο στρώσεις glitter, μία ώρα στεγνώματος ανάμεσα σε κάθε στρώση και περιπου 20 μέρες για να στεγνώσουν καλά πριν τη χρήση..
  • Επίσης, το χρώμα δεν θα πρέπει να είναι κοντά στο σημείο όπου τα χείλη αγγίζουν το ποτήρι, γι’αυτό προσπαθήστε να διατηρήσετε το χρώμα τουλάχιστον στα 3/4 απο την κορυφή του ποτηριού.

Παράδειγμα 1 με χρυσό glitter

Για το πρώτο σχέδιο, θα δώσουμε την αίσθηση να μοιάζει σαν να είχε γλιστρήσει το glitter από τη βάση προς τα πάνω. Έτσι θα αρχίσουμε να ταμπονάρουμε το χρώμα πάνω στο ποτήρι απο τη βάση του προς τα επάνω.

Ταμπονάρετε, γυρνώντας προσεκτικά το ποτήρι, μέχρι μια υπάρχει μια καλή κάλυψη του glitter.

Για να πετυχετε το ξεθώριασμα του glitter προς τα πάνω, απλά θα χρειαστεί να έχετε λιγότερο glitter επάνω στο σφουγγαράκι.

Γυρίστε ανάποδα το ποτήρι ώστε να είναι πιο εύκολο να προσθέσετε περισσότερο glitter στη βάση του.

Παράδειγμα 2 με μονόγραμμα

Σε αυτό το παράδειγμα θα χρειαστείτε αυτοκόλλητα γράμματα για το μονόγραμμα σας.

Επιλέξτε το γράμμα που θέλετε και κολληστε το προσεκτικά στο ποτήρι.

Με μια λεπτή χαρτοταινία, δημιουργήστε ένα πλαίσιο γύρω απο το μονόγραμμά.Επειδή το ποτήρι είναι καμπυλωτό, μπορεί να χρειαστεί να την ξεκολλησετε και να την ξανακολλήσετε την χαρτοταινία.

Επειδή θέλω ένα τιρκουάζ χρώμα, θα αναμείξω μπλε glitter και πράσινο.

Με το σφουγγαράκι αρχίζω πάλι να ταμπονάρω το glitter επάνω στο ποτήρι.

Όταν το glitter στεγνώσει τελείως (σε αυτό το παράδειγμα μπορεί να χρειαστεί 1 μέρα για να στεγνώσει τελείως), προσεκτικά αφαιρέστε την χαρτοταινία και το μονόγραμμα. Αν αφαιρόντας το μονόγραμμα, κυλήσει λίγο glitter, χρησιμοποιήστε το νύχι σας και ξύστε ελαφρά να φύγει.

Παράδειγμα 3 με ροζ glitter

Σε αυτό το παράδειγμα θα κάνουμε την ανάποδη τεχνική που κάναμε στο παράδειγμα 1 με το χρυσό glitter.

Αφήστε το 1/4 απο την κορυφή του ποτηριού καθαρό και με μια λεπτή χαρτοταινία, δημιουργήστε ένα δακτυλιο στο ποτήρι.

Με το σφουγγαράκι ταμπονάρουμε αυτή τη φορά απο πάνω προς τα κάτω.
Αφήμουμε 1 ώρα να στεγνώσει και ξανα ταμπονάρουμε.

Όπως και στο παράδειγμα 1 με το χρυσό glitter, όσο προχωράμε προς τα κάτω στο ποτήρι, καλό θα είναι το σφουγγαρακι να εχει λιγη μπογιά ώστε να πετύχουμε το εφέ του ξεθωριάσματος.

πηγή: http://somethingturquoise.com/2011/10/21/diy-glam-champagne-glasses/