,

Νύφες Vs Πεθερές

Πολλές από σας ετοιμάζεστε να ανεβείτε τα σκαλιά της Εκκλησίας. Όμως υπάρχει ένα θέμα που ίσως σας βασανίζει… Και δεν είναι τίποτε άλλο από την αιώνια κόντρα μεταξύ νύφης και πεθεράς.Όλοι λίγο-πολύ και απο μικρές ηλικίες άκουγαμε διάφορες ιστορίες για τις διαμάχες που επικρατούσαν ανάμεσα σε μια νύφη και μια πεθερά. Συνήθως οι πεθερές ανακατευόντουσαν σε όλα τα θέματα του ζευγαριού και ο γάμος έφτανε στο τέλος του. Μεγαλώνοντας όμως, ίσως παραδεχόμαστε το εξής: όλες οι μητέρες θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Όπως το φαντάζονται εκείνες δηλαδή. Χωρίς να “δέχονται” το τι πραγματικά θέλει το παιδί τους και πως νιώθει. Φυσικά δεν το κάνουν απο “κακία”, αλλά απο υπερπροστατευτικότητα.

Οπότε, τη μόνη λύση σε αυτή τη “μάχη” μπορεί να τη δώσει ΜΟΝΟ ο ενδιάμεσος κρίκος! Και ποιός είναι αυτός; Μα φυσικά ο γαμπρός! Ο γιός τους! Μόνο εκείνος μπορεί να κάνει μαζί της μια ήρεμη συζήτηση και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και τις καταστάσεις. Να της εξηγίσει οτι καμία γυναίκα στον κόσμο δεν πρόκειται να πάρει τη θέση της και οτι δεν υπάρχει λόγος ούτε να ανησυχεί, ούτε να ζηλεύει! Τον έχει μεγαλώσει πολύ καλά, του έχει δίξει ήδη το σωστό και το λάθος, και πατάει πλέον γερά στα πόδια του και μπορεί να κρίνει πολύ καλά αν ο άνθρωπος που έχει επιλέξει να είναι δίπλα του, είναι ο σωστός για εκείνον.

Τέλος, πριν καν προχωρήσετε στο βήμα του γάμου, και οι δυο σας, σαν ζευγάρι, θα πρέπει να βάλετε όρια και στις δυο πλευρές των γονιών, ώστε να ξέρουν όλοι μέχρι που μπορούν να φτάσουν και που όχι. Αυτό είναι το κυριότερο βήμα για να ανοίξετε ένα ήρεμο και αγαπημένο σπιτικό, χωρίς κόντρες και στεναχώριες.

σε συνεργασία με το Ονειρεμένος Αρραβώνας Γάμος Βάπτιση

Ονειρεμένος Αρραβώνας Γάμος Βάπτιση
website: gamosoneiro.blogspot.gr
Facebook Page • Facebook Profile • Twitter


1 reply

Comments are closed.