,

Ο δεκάλογος του νυφικού χτενίσματος

Όπως πολλά πράγματα, έτσι και τα μαλλιά της νύφης έχουν κι αυτά το δικό τους δεκάλογο! Ας τον δούμε λοιπον…  1. Όσο καλή κι αν είσαι στο να χτενίσεις όμορφα τα μαλλιά σου, για αυτή τη μέρα επέλεξε έναν επαγγελματία.
  2. Αποφάσισε τουλάχιστον 6 μήνες πριν απο το γάμο, το χρώμα ή τις αποχρώσεις στις ανταύγες που θες, ώστε να μην βρεθείς προ εκπλήξεων την τελευταία στιγμή!
  3. Αν ο γάμος (ή η δεξίωση) γίνει σε εξωτερικό χώρο, χρησιμοποίησε αρκετή λάκ.
  4. Κάνε όσο περισσότερα δοκιμαστικά μπορείς με τον κομμωτή/ρια που θα επιλέξεις ακόμη κι αν εχεις επιλέξει το χτένισμα. Αυτό θα βοηθήσει και τους δυο σας να εχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα (και εσυ να εχεις το χτένισμα που θες, αλλα κι εκεινος/η να καταφερουν να το κανουν ιδιο κάθε φορά).
  5. Μην ξεχάσεις εαν εχεις επιλέξει να έχεις πέπλο-κοσμήματα κλπ να τα έχεις μαζί σου στα δοκιμαστικά του χτενίσματος, ώστε να έχεις ένα όσο το δυνατόν τελικό αποτέλεσμα.
  6. Ζήτησε απο τον κομμωτή/ρια σου να σου πει να κάνεις κάποια θεραπεία στα μαλλιά σου (αν χρειάζονται).
  7. Αν σ’αρέσει να έχεις τα μαλλιά σου όλα κάτω αλλα θες ταυτόχρονα και κάτι σε κότσο, αλλα δεν μπορεις να αποφασίσεις, μπορείς να κάνεις δύο χτενίσματα. Ένα για την εκκλησία και ένα για τη δεξίωση.
  8. Ρώτησε τον κομμωτή/ρια σου αν για το επόμενο δοκιμαστικό θέλει τα μαλλιά σου να είναι άλουστα 1-2 ημερών. Αυτό βοηθάει μερικά χτενίσματα να “κάτσουν” καλύτερα.
  9. Εαν επιλέξεις να μην έχεις πέπλο, στόλισε τα μαλλιά (και το χτένισμα) με διάφορα αξεσουάρ που θα ταιριάζουν με το νυφικό σου. Αυτά μπορεί να είναι κάποια κοκαλάκια με στρας, με πούπουλα κλπ…
  10. Τελευταίο και βασικό! Το στυλ χτενίσματος που θα επιλέξεις για το γάμο σου, θα πρέπει να αντιπροσωπεύει εσένα! Πχ αν συνήθως δεν πιάνεις τα μαλλιά σου, τοτε καλύτερα να μην το τολμίσεις για την ημέρα του γάμου σου! Δεν θες να είσαι κάποια άλλη! Απλά να δείξεις το καλύτερο “εγώ” σου!