,

Ο μύθος των μαργαριταριών και φτερών παγωνιού για το γάμο…

Τα κοσμήματα απο μαργαριτάρια είναι τα πιο διαδεδομένα αξεσουάρ της νύφης. Τα δε φτερά παγωνιού, είναι ιδιαίτερα και εντυπωσιακά. Είναι όμως καλό σημάδι για το γάμο;Στην αρχαιότητα, πίστευαν οτι τα μαργαριτάρια ήταν δάκρυα αγγέλων. Άλλοι πάλι πως δημιουργήθηκαν απο τα δάκρυα του Αδάμ και της Εύας μετά τη δολοφονία του γιού τους Άβελ απο τον Κάιν. Τα δάκρυα της Εύας έγιναν λευκορόδινα μαργαριτάρια και του Αδάμ μαύρα, σαν τη νύχτα.

Στην εποχή μας τα μαργαριτάρια σε μεταφέρουν σε έναν άλλο κόσμο, μαγικό και παραμυθένιο. Δεν παύουν όμως να συνεχίζουν να είναι συνδεδεμένα με την προκατάληψη των δακρύων και της στεναχώριας.

Απο την άλλη τα φτερα παγωνιού θεωρούνται ένα απο τα μαγικά σύμβολα της Θεάς Ήρας. Η Ήρα, παρ’όλο που ήταν η θεά του γάμου και προστάτιδα των γυναικών, εξέφραζε αρκετή ζήλια στον άντρα της Δία. Έτσι τα φτερά παγωνιού, έχουν συνδεθεί με τη ζήλια.

Και όπως πολύ καλά ξέρουμε, ειδικά στις ταινίες αν τις παρατηρούμε προσεκτικά, θα δούμε οτι τίποτα δεν είναι τυχαίο και οι συντελεστές φροντίζουν το κάθε αντικείμενο να έχει το λόγο του που υπάρχει την ταινία. Το πιο τρανό παράδειγμα των μαργαριταριών και φτερών παγωνιού σε γάμο, είναι στην αγαπημένη ταινία Sex and the City, οπου η λατρεμένη σε όλες μας Carrie Bradshaw είναι έτοιμη να παντρευτεί αλλά τελικά ο γάμος δεν πραγματοποιείται. Ας θυμηθούμε και ας ξανα παρατηρήσουμε τη συγκεκριμένη σκηνή…

Εσείς πιστεύετε σε αυτές τις προκαταλήψεις; Θα φορέσετε μαργαριτάρια ή να έχετε και το στοιχείο του παγωνιού στο γάμο σας;