,

Πώς φτιάχνεται μια γαμήλια τούρτα

Το να φτιάξετε μόνες σας μια γαμήλια τούρτα ίσως ακούγεται παράτολμο και δύσκολο! Εμείς θα σας πούμε οτι δεν είναι καθόλου δύσκολο! Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και όρεξη!Φυσικά εκείνες τις μέρες όσο όρεξη και να έχετε και να μπορείτε να το κάνετε, καλύτερα να το αφήσετε στα χέρια κάποιου επαγγελματία γιατι… σίγουρα θα έχετε ένα κάρο άλλα πράγματα να φροντίσετε!

Αλλά… για την πρώτη σας επέτειο… ή ακομη και για τα γεννέθλιά σας ή τα γεννέθλια του άντρα σας, θα ηταν αρκετά εντυπωσιακό να ετοιμάσετε μονες σας μια τέτοιου τύπου τούρτα.

Συνοπτικά τα βήματα είναι τα εξής:
 1. Φτιάχνουμε το μείγμα για το cake το μοιράζουμε σε 2 ταψάκια (μικρότερο, μεγαλύτερο) και το ψήνουμε.
 2. Ετοιμάζουμε την κρέμα για την τούρτα.
 3. Βγάζουμε τα cake απο το φουρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε προσεκτικά στη μέση.
 4. Αν η πανω μεριά δεν ειναι ίσια, την κόβουμε και αυτη λίγο όσο χρειάζεται ώστε να ισιώσει.
 5. Στο μισό κομμάτι του cake προσθέτουμε απο πάνω μια στρώση απο την κρέμα που φτιάξαμε και  τοποθετούμε απο πάνω το άλλο μισό cake.
 6. Προσθέτουμε άλλη μια δόση απο την κρέμα, καλύπτουμε απο πανω στο πλάι, την ισιώνουμε πολύ καλά πολύ καλά και την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
 7. Τοποθετούμε το μικρότερο cake σε ένα χαρτόνι (που να μπορει να κοπει με ψαλίδι αλλα ταυτόχρονα να αντέχει και το βάρος του cake) και επαναλαμβάνουμε τα ίδια βήματα και στο μικρότερο cake.
 8. Κόβουμε το χαρτόνι που περισσεύει απο το μικρότερο cake.
 9. Τοποθετούμε μερικά καλαμάκια στο μεγάλο cake στα σημεία που θα πατήσει το μικρότερο cake και τα κόβουμε ώστε να μην προεξέχουν.
 10. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τοποθετούμε πολύ απαλά το μικρό cake επάνω στο μεγάλο.
 11. Για να σταθεροποιήσετε τις τούρτες, μετρίστε το τελικό ύψος που έχουν και κόψτε ένα ξυλάκι στο αντίστοιχο ύψος και τοποθετίστε το στο κέντρο (ισως ειναι λιγο δυσκολο το σημειο που θα πρεπει να τρυπίσει το χαρτόνι που ειναι η βάση του μικρότερου cake).
 12. Χρωματίστε μερική ποσότητα απο την κρέμα και διακοσμίστε την τούρτα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και οδηγίες, παρακολουθήσετε το βίντεο…1 reply

Comments are closed.