,

Πως να αποφύγω να καλέσω κάποιους στο γάμο μου;

Όλοι έχουμε στον ευρύτερο κύκλο μας κάποιο ή κάποια άτομα τα οποία είναι στη ζωή μας για καλό ή όχι. Είτε πρόκειται για έναν παράξενο θείο, μια ενοχλητική αδελφή του καλύτερου φίλου, ή κάποιος με τον οποίο εργάζεστε μαζί, σίγουρα θα υπάρχει κάποιος τον οποίο δεν αντέχουμε αλλά οι ζωές σας είναι “δεμένες”. Και φυσικά, αυτό το άτομο θα περιμένει πως και πως να ακούσει την ημερομηνία του γάμου σας!Αλλά θα πρέπει πραγματικά να τους καλέσετε; Είναι ο γάμος σας! Αυτή υποτίθεται ότι είναι η πιο σημαντική μέρα της ζωής σας.

Πώς να ανακοινώσετε το γάμο σας ευγενικά

Πρώτα απ’όλα ρωτήστε τον εαυτό σας “Ποιες είναι οι πραγματικές συνέπειες του να μην καλέσετε αυτούς τους ανθρώπους;” Τις περισσότερες φορές, έχουμε την τάση να πείθουμε τους εαυτούς μας ότι πρέπει να τηρούμε ορισμένα κοινωνικά στάνταρ, αλλιώς θα είμαστε περιθωριακοί και σαν τη μύγα μες στο γάλα. Καθώς επίσης τις περισσότερες φορές σκεφτόμαστε και την ψυχολογία του άλλου και ερχόμαστε σε δύσκολη θέση να του πούμε το οτι “δεν είσαι καλεσμένος στο γάμο μου”.

Αν θέλετε λοιπόν να είστε ασφαλείς για τα συναισθήματα κάποιου, εδώ σας έχουμε μερικές προνομιακές δικαιολογίες για να βγείτε απο αυτό το αδιέξοδο με ευγενικό τρόπο.

Ο γάμος θα είναι σε στενό οικογενειακό κύκλο! Μπορείτε πάντα να ξεφύγετε απο αυτή τη δύσκολη κατάσταση λέγοντας οτι ο γάμος σας θα είναι πολύ μικρός, με τους πολύ στενούς φίλους, και τους συγγενείς εξ αίματος μόνο. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε οτι θα είναι πολύ απλός, λόγω των οικονομικών.

Κατηγορήστε τον χώρο. Μπορείτε να πείτε ότι ο χώρος που επιλέξατε έχει αυστηρά ανώτατα όρια πληρότητας. Θα μπορούσατε επίσης να πείτε ότι ο συγκεκριμενος χώρος έχει ιδιαίτερη σημασία για σας και ότι ονειρευόσασταν αυτόν τον χώρο πολύ καιρό και γι’αυτό συμβιβάζεστε με αυτό.

Πείτε οτι η λίστα με τους καλεσμένους δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Σίγουρα δεν είναι η ιδανική δικαιολογία, αλλά αν με κάποιο τρόπο σας στριμώξουν τότε αυτή η δικαιολογία θα σας βγάλει απο την αμήχανη στιγμή και θα κερδίσετε κάποιο χρόνο!

Ξέρω ότι ακούγεται κάπως, αλλά αν οι άμεσες απαντήσεις δεν είναι του τύπου σας, τότε μερικές προσχεδιασμένες δικαιολογίες ίσως σας δώσουν μια σωτήρια πνοή εκείνη τη στιγμή.

Κι αν δεν υπάρχει διέξοδος;

Εάν αισθάνεστε πως δεν μπορείτε να χειριστείτε την αντίδραση αφήνοντας αυτόν τον κάποιον εκτός της λίστας των καλεσμένων σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι το άτομο δεν θα καταστρέψει την ημέρα σας (και αν το κάνουν, η ζημιά θα είναι ελάχιστο).

Απασχολήστε τους! Αν δεν ξέρετε ποιο είναι το αγαπημένο τους χόμπι, φροντίστε να το μάθετε! Και αν είναι κάτι που μπορείτε να το μεταφέρετε στον χώρο της δεξίωσης, κάντε το. Πχ. αν σε αυτόν τον κάποιον, αρέσουν τα επιτραπέζια, τότε φροντίστε να έχετε μερικές επιλογές απο αυτά σε κάποιο σημείο της δεξίωσης. Να είστε σίγουροι οτι θα τα ανακαλύψουν και θα κάτσουν εκεί για πολύ ώρα χωρίς να ενοχλούν.

Ζητήστε απο κάποιον έμπιστο συγγενή ή φίλο να τον παρακολουθεί. Σίγουρα θα έχετε κάποιον στην οικογένεια ή κάποιον φίλο που θα τον εμπιστεύεστε με κλειστά τα μάτια. Συζητήστε μαζί του, και ζητήστε του το βράδυ του γάμου να παρακολουθεί εκείνο το άτομο και αν υποπτευθεί κάτι περίεργο να δράσει ώστε να μην δημιουργηθεί κάποια σκηνή.

Ελπίζουμε με όλα τα παραπάνω να σας δώσαμε μερικές ιδέες και να έφυγε λίγο απο το άγχος για το πώς να αποφύγετε να καλέσετε κάποια ατομα στο γάμο σας.1 reply

Comments are closed.