,

Πώς να διακοσμίσετε τον χώρο γύρω απο την flat screen τηλεόρασή σαςΕσείς και το καθιστικό σας είστε πιο ευτυχισμένοι, γιατί έχετε αποκτήσει μια καινούρια flat screen τηλεόραση. Λόγω του ότι οι flat screen οθόνες πιάνουν λιγότερο χώρο, θα νομίζετε οτι κάτι δεν πάει καλά με τον χώρο γύρω απο την τηλεόραση και σας φαίνεται άδειος. Τα έπιπλα ίσως πρέπει να μπούν με άλλη διάταξη και ίσως ο τοίχος να χρειάζεται κάποια διακοσμητικά. Όλα αυτά είναι κοινά διακόσμητικά διλήμματα όταν αποκτήσει κάποιος τηλεόραση με επίπεδη οθόνη. Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να συνδιάσετε την flat screen τηλεόραση με το υπόλοιπο δωματιο και να σας φανεί ακόμη πιο όμορφο και ζεστό.

Σχεδιάστε το χώρο

Ένα από τα όμορφα πλεονεκτήματα μιας επίπεδης οθόνης είναι η δυνατότητα να δείτε από πολλές οπτικές γωνίες του δωματίου. Αυτό το ίδιο πλεονέκτημα είναι το μειονέκτημά της, όταν πρόκειται για την τοποθέτηση επίπλων στο δωμάτιο. Η πρόκληση είναι ότι δεν μπορείτε να έχετε εμπόδια που είναι μέσα στην οπτική γωνία της τηλεόρασης. Σταθείτε πίσω σε όλες τις οπτικές γωνίες που έχουν πρόσβαση στην τηλεόραση και δείτε εαν υπάρχουν κάποια εμπόδια (πχ κάποιο ψηλό βάζο, διακοσμιτικά που ίσως έχετε σε καποιο τραπεζάκι κλπ).

Δώστε έμφαση στον τοίχο πίσω απο την τηλεόραση

Η τηλεόραση μπορεί να είναι σημείο εστίασης. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να είναι το κομβικό σημείο, καθώς κοστίζει πολλά χρήματα, και θέλετε όλοι να το δείτε! Ένας πίνακας στον τοίχο που είναι η τηλεόραση, ή ακόμη και κάποιο έντονο χρώμα σε όλο τον τοίχο που είναι φόντο της τηλεόρασης, θα δώσει έμφαση στον τοίχο.

Βλέποντας ψηλά

Ανάλογα με το ύψος που θα επιλέξετε να βλέπετε τηλεόραση θα σας υπαγορεύσει πώς να προσθέσετε κάποιον πίνακα ή κάποια διακοσμητικά αντικείμενα γύρω του.
Για εκείνους που θέλουν να τοποθετηθεί σε μια χαμηλή κονσόλα, θα είστε σε θέση να βελτιστοποιήσετε περισσότερο τον τοίχο πίσω από αυτό. Ενώ αν αποφασίσετε να την τοποθετήσετε στον τοίχο, η τηλεόραση μπορεί να ανταγωνιστεί με κάποιον πίνακα, που μπορεί να αποσπά την προσοχή. Για μεγαλύτερα δωμάτια που έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τηλεόρασης και καναπέ, η επιλογή του τοίχου θα λειτουργήσει καλύτερα. Ενώ τα μικρότερα, πιο περιορισμένο σε χώρο καθηστικά θα επωφεληθούν από την χαμηλή κονσόλα.

Κρεμαστά έργα τέχνης – πίνακες

Αν έχετε ψηλά ταβάνια, ένα έργο τέχνης που βρίσκεται πάνω από τη γραμμή της προβολής της τηλεόραση είναι μια καλή ιδέα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να καταστεί το έργο τέχνης απλό και αφηρημένο. Ένα έργο τέχνης που έχει κάποιο τοπίο, θα τραβήξει την προσοχή και δεν θα βλέπετε τηλεόραση. Θα επικεντρωνεστε στο γραφικό.
Για χαμηλότερες οροφές, αλλά μεγαλυτερους τοίχους, κρεμάστε μικρές συλλογές έργων τέχνης, πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες κτλ προς τις πλευρές της τηλεόρασής σας.