,

Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψω για δώρο γάμου;

Ήρθε η ώρα που κάποιος πολύ καλός φίλος, συγγενής ή ακόμη και απλός γνωστός ή συνάδελφος, ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας και σας έχει καλέσει στον γάμο του.Αυτό που σίγουρα θα στριφογυρίζει στο μυαλό σας είναι το πόσα χρήματα πρέπει να δώσετε ή να σπαταλήσετε για το δώρο που θα κάνετε. Το βασικό ερώτημα λοιπόν που πρέπει να απαντησετε είναι το τι είδους σχεση έχετε με το ζευγάρι. Είναι συγγενής, φιλικό ζευγάρι, συνάδελφος, παιδικός-αδελφικός φίλος…;

Ας τα πάρουμε λοιπον με τη σειρά:

  • Στην περίπτωση του συγγενή, όσο πιο κοντινός είναι τοσο το νούμερο μεγαλώνει. Πχ δεν θα δώσετε τα ίδια χρήματα για τον/την αδερφό/αδερφή σας με έναν 4ο ξάδερφο… Για να σας βοηθήσουμε λοιπον σε αυτο ας πούμε οτι ένας ικανοποιητικός μέσος όρος θα ήταν τα €200.
  • Για ένα φιλικό ζευγάρι, πάλι εξαρτάται πόσο “φιλικό” είναι αλλά και εδώ ένας ικανοποιητικός μέσος όρος θα ήταν τα €100-€150.
  • Για έναν συνάδελφο είναι κάπως πιο εύκολα τα πράγματα μιας και με €50 είσαστε καλυμμένοι.
  • Τέλος για έναν παιδικό-αδελφικό φίλο τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα όπως και στην περίπτωση του συγγενή. Μόνο που εδώ έχετε και την επιλογή να “παίξετε” με κάποιο πιο χειροπιαστό δώρο που η αξία του μπορεί να είναι μικρή αλλα να έχει αρκετό χιούμορ και να το εκτιμήσει. Μπορείτε επίσης να του οργανώσετε το bachelor/bachelorette party. Στην περίπτωη όμως που θέλετε να δώσετε χρήματα, ένα ποσό γύρω στα €150-€200 είναι μια χαρά.