, , ,

Τα υπέρ και τα κατά για online αγορά νυφικού

Κατα την οργάνωση του γάμου σας όταν έρχεται η ώρα να ασχοληθείτε με το θέμα του νυφικού, σίγουρα έστω και λίγο θα σας περάσει απο το μυαλό και η πιθανότητα να αγοράσετε το νυφικό σας απο κάποιο online μαγαζί. Και αυτό γιατι σκέφτεστε οτι θα δώσετε πολύ λιγότερα χρήματα καθώς τα ηλεκτρονικά καταστήματα δεν επιβαρύνουν τις τιμές τους απο τα λειτουργικά κόστη που έχει κάποιο πιο παραδοσιακό κατάστημα (ενοίκιο, ρεύμα κλπ). Αλλά απο την άλλη θα έχετε ακούσει και κάποιες ιστορίες για τέτοιες αγορές που έχουν γίνει, ίσως απο κάποια φίλη-γνωστή, που τελικά δεν έμεινε ευχαριστημένη και θα το ξανασκέφτεστε.Η online αγορά δεν διαφέρει και πολύ απο τα πιο παραδοσιακά καταστήματα. Όπως στην αγορά υπάρχουν καλοί και κακοί επιχειρηματίες, έτσι συμβαίνει και με τα ηλεκτρονικά καταστήματα – online αγορά. Άρα και στις δυο περιπτώσεις, θα πρέπει να προσέξετε σε ποιο κατάστημα θα απευθυνθείτε για να φροντίσουν τις ανάγκες σας.

Ας δούμε λοιπόν, μαζεμένα τα υπέρ, τα κατά καθώς και το πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε μια αξιόπιστη ηλεκτρονική επιχείρηση για την online αγορά του νυφικού σας.

Υπέρ online αγοράς νυφικού
 1. Η ηλεκτρονική αγορά μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή από οποιοδήποτε μέρος (όπως για παράδειγμα νησιά και απομακρυσμένες περιοχές) χωρίς να απαιτείται η μετακίνησή σας σε κάποιο αστικό κέντρο ή κάποιο ραντεβού.
 2. Οι τιμές της online αγοράς είναι σαφώς χαμηλότερες χωρίς να υστερούν σε ποιότητα διότι αποφεύγετε τους μεσάζοντες και τα λειτουργικά κόστη ενός καταστήματος που τελικά επιβαρύνουν την τελική τιμή του νυφικού.
 3. Συνήθως τα online νυφικά ράβονται κατευθείαν στα μέτρα σας και δεν μεταποιούνται για να ταιριάξουν στο σώμα σας.
 4. Τα online νυφικά δεν έχουν φορεθεί ποτέ ούτε σαν δείγμα γιατι σε κάθε νυφικό γίνεται αγορά και όχι ενοικίαση.
 5. Σε αρκετές περιπτώσεις οι επιστροφές είναι εφικτές εφόσον το νυφικό δεν έχει ραφτεί στα μέτρα σας και είναι σε κάποιο στάνταρ νούμερο.
 6. Ο χρόνος παράδοσης του χειροποίητου νυφικού απο κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα είναι περίπου ίδιος με αυτόν απο κάποιο παραδοσιακό κατάστημα.
Κατά online αγοράς νυφικού
 1. Στα παραδοσιακά καταστήματα έχετε την δυνατότητα για δοκιμάσετε το νυφικό σας για να δείτε πως “πέφτει” επάνω σας, ενώ στα ηλεκτρονικά καταστήματα δεν έχετε αυτή την δυνατότητα. Έτσι θα πρέπει να γνωρίζετε ήδη ποιά γραμμή και πιο στυλ σας κολακεύει για να επιλέξετε βάσει αυτού.
 2. Στα παραδοσιακά καταστήματα γνωρίζετε απο κοντά και έχετε άμεση επαφή με τον πωλητή σας, ενώ στα ηλεκτρονικά η επικοινωνία σας είναι τηλεφωνική και ηλεκτρονική.
 3. Σε αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα (ειδικότερα ξένα), η αγορά του νυφικού δεν περιλαμβάνει τα επιπλέον αξεσουάρ όπως φουρό, πέπλο κλπ. Οπότε δώστε μεγάλη προσοχή στο τι θα παραγγείλετε για να μην εκπλαγείτε με αυτό που θα παραλάβετε.
Πως να ξεχωρίσετε μια αξιόπιστη ηλεκτρονική επιχείρηση
 1. Σε ένα αξιόπιστο online μαγαζί υπάρχει ξεκάθαρος προσδιορισμός της εταιρείας με το όνομά της, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου, στοιχεία επικοινωνίας κλπ. (τα οποία μπορείτε να ψάξετε και να διασταυρώσετε αν είναι αληθή).
 2. Διαβάστε πολύ καλά τους όρους συμβάσεων ή όρους χρήσης, και σιγουρευτείτε οτι τα χαρακτηριστικά του προϊόντος/της υπηρεσίας και οι όροι της εγγύησης είναι ξεκάθαρα, εύκολα προσβάσιμα και διαφανείς.
 3. Βεβαιωθείτε οτι η τιμή του προϊόντος περιλαμβάνει όλες τις τυχόν επιπλέον χρεώσεις (εκτελωνισμούς, φόρους, παράδοση στο χώρο του πελάτη, κ.λπ.) και δεν θα προκείψει κάτι επιπλέον κατα την πληρωμή.
 4. Βεβαιωθείτε οτι το online μαγαζί παρέχει ασφαλή τρόπο πληρωμής (ειδικότερα την πληρωμή μέσω PayPal μιας και μέσω αυτού παρέχεται η δυνατότητα να μπορέσετε να ζητήσετε τα χρήματά σας πίσω).
 5. Βεβαιωθείτε οτι θα έχετε τη δυνατότητα να επιβεβαιώσετε την παραγγελία σας μέσω του email σας όπου μέσω αυτού θα σας δίνεται και η δυνατότητα ανάκλησης της παραγγελίας σας.
 6. Στο online μαγαζί υπάρχει Privacy policy – Πολιτική Απορρήτου όπου διευκρινίζεται πώς θα χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά στοιχεία που θα καταχωρίσει ο χρήστης ώστε να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εντοπίσετε κάποιο από τα παραπάνω ή διατηρείτε ακόμα αμφιβολίες, μπορείτε να έρθετε επαφή με το online κατάστημα (τηλεφωνικά ή με e-mail) και να ζητήσετε διευκρινήσεις. Μπορείτε επίσης να ερευνήσετε τη φήμη της εν λόγω εταιρείας στο διαδίκτυο.

Σε περίπτωση που ακόμη έχετε κάποιες απορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το saferinternet.gr

Το παραπάνω άρθρο γράφτηκε σε συνεργασία με το episimo.gr1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *