,

Τι να αποφύγετε να κάνετε ως καλεσμένος σε έναν γάμο

Ήρθε η ώρα που κάποιο φιλικό ή συγγενικό ζευγάρι, σας κάλεσε να είστε παρών στην ωραιότερη μέρα της ζωής του. Αυτό όμως σας κάνει να έχετε και κάποιες αυτονόητες υποχρεώσεις απέναντι στο ζευγάρι. Παρακάτω υπάρχουν μερικά “λάθη” που όλοι λίγο-πολύ, άθελά μας τα κάνουμε στους γάμους. Οπότε αν θέλετε να κάνετε μια αξιοπρεπή εμφάνιση στο γάμο των φίλων-συγγενών σας καλύτερα να πάτε “διαβασμένοι”!Προσκλητήριο

Όταν το ζευγάρι σας αποστέλει το προσκλητήριο του γάμου του, δεν είναι ανάγκη να το βγάλετε ντελάλη. Το προσκλητήριο του γάμου είναι προσωπική υπόθεση γι’αυτό και το ζευγάρι το στέλνει προσωπικά σε όσους θέλει μαζί του εκείνη την ξεχωριστή ημέρα. Οπότε σεβαστείτε την επιθυμία του και διατηρήστε χαμηλούς τόνους.

Προθεσμίες

Πολλές φορές μέσα στο προσκλητήριο, εάν το ζευγάρι πραγματοποιήσει κάποια δεξίωση μετά το γάμο και εφόσον σας έχει καλέσει, τότε σίγουρα θα έχετε διαβάσει ένα κειμενάκι του τύπου “παρακαλούμε ενημερώστε μας με την παρουσία σας μπλα… μπλα… μπλα… “. Αυτή την πληροφορία τη ζητάει το ζευγάρι ώστε να μπορέσει να οργανώσει για εσάς ακόμη καλύτερα τον χώρο της δεξίωσης αλλα και φυσικά είναι κάτι που χρειάζεται ο χώρος της δεξίωσης ώστε να ξέρουν για πόσα άτομα θα ετοιμάσουν τις λιχουδιές.

Οπότε βοηθήστε τους και μην ντρέπεστε να πείτε οτι θα πάτε ή δεν θα πάτε, γιατι αυτό φέρνει το ζευγάρι σε ακόμη χειρότερη θέση και φυσικά τους γεμίζετε με περισσότερο άγχος.
Φυσικά αν δεν μπορείτε/βαριέστε να πείτε όχι και τελικά τελευταία στιγμή το ακυρώσετε τότε να ξέρετε οτι το ζευγάρι αλλά και οι γονείς θα σας δώσουν το βραβείο του “καλεσμένου της γαϊδουριάς”.

Επίσης καλό θα ήταν, αν το ζευγάρι δεν γνωρίζει εάν εχετε σύντροφο αυτή την περίοδο και θέλετε να πάτε μαζί στο γάμο τους, καλύτερα να τους ρωτήσετε ευγενικά αν γίνεται.

Μην ξεχνάτε ότι για έναν γάμο είναι όλα αριθμημένα, απο τον αριθμό για τις μπομπονιέρες, μέχρι τις καρέκλες για τη δεξίωση, οπότε για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και αφήσετε και το ζευγάρι εκτεθειμένο, ενημερώστε τους!

Παιδιά

Εαν έχετε παιδιά σε μικρή ηλικία και θέλουν κάποια ιδιαίτερη φροντίδα ή είναι ζωηρά, αν έχετε βρεί κάποιον τρόπο που μπορεί να τα κρατήσει ήσυχα στο γάμο και στη δεξίωση τολμήστε το και πάρτε τα μαζί σας. Διαφορετικά μπορείτε να τα αφήσετε σε κάποιον που εμπιστεύεστε για κάποιες ώρες ώστε να απολαύσετε κι εσείς τον γάμο των φίλων σας αλλά και να το δείτε σαν μια βραδινή έξοδο με τον άντρα σας.

Gossip

Φτάνοντας στο γάμο, προσπαθήστε να μην σχολιάζετε τα πάντα και φυσικά να τα συγκρίνετε με αυτά που κάνατε εσείς ή σκέφτεστε να κάνετε στο δικό σας γάμο. Το ζευγάρι έχει κάνει ό,τι καλύτερο για αυτή τη μέρα και στο κάτω-κάτω αυτό είναι το δικό τους στυλ. Αυτό τους αντιπροσωπεύει. Σεβαστείτε το και δείξτε χαρούμενοι για αυτό που θα συμβεί σε λίγη ώρα.

Ρουχισμός

Συνήθως οι γυναίκες με το που μαθαίνουν για ένα γάμο που πρόκειται να πάνε, σκέφτονται τι θα φορέσουν ωστε να εντυπωσιάσουν. Όχι! Αυτό είναι λάθος. Είναι η μέρα της νύφης και του γαμπρού που πρέπει να εντυπωσιάσουν οπότε όσο και να το προσπαθήσεις, δεν θα τα καταφέρεις. Μπορείς να επιλέξεις κάτι αξιοπρεπές του στυλ σου και να λάμψεις δια του χαρακτήρα σου και της παρουσίας σου!

Συμπέρασμα: Ο χρυσός κανόνας του καλεσμένου είναι “Μην κάνεις/πείς κάτι σε εναν γάμο, που δεν θα ήθελες να γίνει στον δικό σου!“. Και για να μπορέσετε να τον ακολουθήσετε, μπείτε στη θέση του ζευγαριού και “δείτε” μέσα απο τα μάτια τους τις παραπανω συμπεριφορές. Εάν δεν σας αρέσουν από αυτή την οπτική γωνία, τώρα ξέρετε πώς μπορείτε να τις αποφύγετε!

Ευχαριστούμε θερμά την αναγνώστριά μας που μας έστειλε το παραπάνω άρθρο και της ευχόμαστε να απολαύσει τη μέρα του γάμου της όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται και να ξεκινήσει την καινούρια της ζωή, με τον καλό της, με τον καλύτερο τρόπο!
Η ώρα η καλή!!!


1 reply

Comments are closed.