, , ,

Tips για τη νύφη που οργανώνει μόνη της το γάμο (μέρος 1ο)

Ψάχνεις να δείς πως θα μπορέσεις να οργανώσεις τον γάμο σου; Δεν είσαι μόνη! Πολλές νύφες, είτε πρόκειται για λόγους προϋπολογισμού ή απλά γιατι τους αρέσει το DIY, αποφασίζουν να οργανώσουν μόνες το γάμο τους! Αλλά, όπως θα έλεγε κάποιος οργανωτής, έχει πάρα πολλή δουλειά. Θα πρέπει να πάρεις πολλές αποφάσεις, να προλάβεις προθεσμίες, να μην ξεφύγεις απο τον προϋπολογισμό, και φυσικά να έχεις μια καλά οργανωμένη to-do λίστα.Αυτό ακριβώς θα κάνουμε και εδω σε αυτό το άρθρο. Θα σε βοηθήσουμε να οργανώσεις εύκολα και απλά την to-do λίστα σου για να καταφέρεις να οργανώσεις μόνη σου το γάμο σου και να έχεις ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα που θα κάνει όλους τους καλεσμένους να νιώσουν ξεχωριστοί αλλά και να θυμούνται για αρκετό καιρό τον γάμο σου.

1. Ξεκίνα με τον προϋπολογισμό

Πριν πέσετε με τα μούτρα στις λεπτομέριες που ονειρεύεστε, είναι πολύ σημαντικό να οριοθετήσετε το πόσο που πρόκειται να σας κοστίσει ο γάμος. Προγραμματίστε το μέγιστο ποσό που είστε σε θέση να δαπανήσετε για όλους τους γαμήλιους προμηθευτές, τις λεπτομέρειες και τις διακοσμήσεις. Να είστε βέβαιος να ορίσετε έναν προϋπολογισμό από νωρίς και να επιμείνετε σε αυτό καθ’όλη τη διαδικασία οργάνωσης του γάμου.

2. Μην παίρνετε βιαστικές αποφάσεις

Συνήθως μετά τον αρραβώνα, ίσως νιώθετε μια βιασύνη και ένα άγχος για να τα κάνετε ολα γρήγορα και να προλάβετε. Ηρεμίστε! Δεν υπάρχει καμία βιασύνη. Περάστε ποιοτικό χρόνο να γνωρίσετε τους επαγγελματίες πριν αποφασίσετε με ποιόν θα συνεργαστείτε. Όσο έχει να κάνει με την επιλογή της ημερομηνίας, επιλέξτε αυτή που σας δίνει αρκετό χρόνο για να εξοικονομίσετε κάποια χρήματα και να σχεδιάσετε το γάμο των ονείρων σας.

3. Συζητήστε με παντρεμένους φίλους σας

Οι καλύτεροι άνθρωποι για να μιλήσεις για το τι έκαναν σωστό και τι θα ήθελαν να είχαν κάνει διαφορετικά είναι εκείνοι που πρόσφατα παντρεύτηκαν. Συζητήστε με αυτές τις νύφες και ανταλλάξτε συμβουλές και κόλπα της οργάνωσης του γάμου. Ίσως αναφερθεί και κάποιο θέμα που μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί καθόλου.

4. Αγόρασε αρκετά περιοδικά γάμου

Εξοικειωθείτε με όλα τα πράγματα που έχουν να κάνουν με το γάμο. Με αυτόν τον τρόπο, θα πάρετε μια εσωτερική και γρήγορη ματιά σε τρέχουσες τάσεις, ακόμη και ειδήσεις απο την βιομηχανία του γάμου. Μην φοβηθείτε να κόψετε τις σελίδες που σας ενδιαφέρουν και να δημιουργήσετε το δικό σας αρχείο.

5. Ξεκινήστε το καρφίτσωμα στο Pinterest ή στο Instagram

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ πριν το Pinterest ή το Instagram, τώρα είναι η ώρα. Δημιουργίστε στο Pinterest πολλαπλούς πίνακες και μετακινηθείτε μέσα από την ιστοσελίδα σε άπειρες ιδέες γάμου, DIY δημιουργίες, επιλογές για φαγητό, και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

6. Κρατήστε τις παραδόσεις που σημαίνουν κάτι ιδιαίτερο για εσάς

Την ημέρα του γάμου σου πρέπει να είσαι χαλαρή και άνετη για να ζήσεις την ημέρα στο έπακρο. Εάν λοιπον, υπάρχουν κάποιες παραδόσεις που σε κάνουν να νιώθεις άβολα ή πολύ απλά δεν σε εκφράζουν, πες “αντίο”.

7. Δημιουργήστε το “νυφικό κόμμα” σας

Αν ψάχνετε για μια ομάδα ανθρώπων για να δανείζουν κάποιες ιδέες ή ακόμη και να βοηθήσει λίγο με τα καθήκοντα του γάμου εδώ και εκεί, δημιουργήστε το “νυφικό κόμμα” σας. Πείτε στις φίλες σας κατά την έναρξη της περιπέτειας του γάμου σας, οτι θα σας άρεσε να συμμετάσχουν. Ζητήστε τους να βοηθήσει με τα πράγματα που είναι τόσο καλοί και παθιασμένοι. Μερικοί άνθρωποι αγαπούν τις DIY δημιουργίες και άλλοι είναι καλύτεροι σε έρευνα τοπικών προμηθευτών, για παράδειγμα.

8. Κάντε τη βασική to-do λίστα

Κάντε μια λίστα με Μάστερ To-Do
Τις πρώτες δυο εβδομάδες περίπου που θα βυθιστείτε στον προγραμματισμό του γάμου θα νιώθετε ίσως οτι έχετε να οργανώσετε ένα χάος, γι’αυτό προσπαθήστε να μείνετε οργανωμένη γράφοντας μια to-do λίστα με αυτά που πρέπει να κάνετε. Σημειώστε όλα τα καθήκοντα που μπορείτε να σκεφτείτε σε ένα έγγραφο, και να προσθέσετε σε αυτόν τον κατάλογο κάθε φορά που κάτι καινούριο σας έρχεται στο μυαλό.

9. Επιμείνετε στις προτεραιότητες σας

Μπορείτε να αρχίσετε να αισθάνεστε σαν να έχετε τόσα πολλά να κάνετε και καθόλου χρόνο για να το κάνετε. Αποβάλλετε αυτό το άγχος βάζοντας προτεραιότητα στα καθήκοντά σας στην to-do λίστα. Κατατάξτε τα πάντα κατά σειρά σπουδαιότητας και τον επείγοντα χαρακτήρα. Επιλέξτε κάποιες απο τις μικρές λεπτομέριες να τις κάνετε κάποιο απόγευμα Κυριακής ή κάποια μέρα που δεν θα έχετε κάποιο άλλο ραντεβού.

10. Περάστε λίγο χρόνο μαζί

Βεβαιωθείτε ότι ανάμεσα στις δουλειές και τα ραντεβού για τον γάμο, θα έχετε και κάποια μέρα που θα την περνάτε μαζί με τον σύντροφό σας. Κάντε ένα διάλειμα και γιατί όχι, πηγέντε και κάποια μικρή εκδρομή. Το χρειάζεστε!1 reply

Comments are closed.