Βρείτε το τέλειο προορισμό για το γαμήλιο ταξίδι

 Για να βρείτε τον τέλειο προορισμό για το γαμήλιο ταξίδι, μην κλείσετε απλά τα μάτια σας και κολλήσετε το δάχτυλό σας τυχαία σε ένα χάρτη. Αξίζει τον κόπο να συζητήσετε με τον αρραβωνιαστικό σας σχετικά με τον ιδανικό προορισμό για τον μήνα του μέλιτος σας. Και για να αποφασίσετε που είναι ιδανικά για εσάς, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Συζητήστε σχετικά με το πως θέλετε να είναι το γαμήλιο ταξίδι σας.

Αποφασίστε αν στο γαμήλιο ταξίδι σας θέλετε να χαλαρώσετε σε μια ζεστή τροπική παραλία, να κάνετε μια κρουαζιέρα χωρίς να συμμετέχετε σε δραστηριότητες, να επισκεφθείτε μια ιστορική ευρωπαϊκή πόλη με πολλά αξιοθέατα, ή να αναρριχηθεί σε ένα γραφικό ορεινό χωριό; Τα περισσότερα ζευγάρια πιστεύουν ότι το γαμήλιο ταξίδι είναι σε ένα τροπικό νησί. Αν και αυτό είναι μια μεγάλη επιλογή για πολλά ζευγάρια, μπορεί απλά να μην είναι κατάλληλο για εσάς.

Θυμηθείτε, μπορείτε να κάνετε πολλά ταξίδια μαζί μετά το γάμο, αλλά μόνο μια φορά θα πάτε ταξίδι του μέλιτος. Γι’αυτό επιλέξτε να κάνετε κάτι που σας εκφράζει και αγαπάτε και οι δυο! Σκεφτείτε δραστηριότητες που συνεπάγονται ρομαντισμό, περιπέτεια, ενθουσιασμό, τη φυσική ομορφιά και τη χαλάρωση.

Συζητήστε για τον προϋπολογισμό του ταξιδιού.

Είναι σημαντικό να θέτετε όρια στον προϋπολογισμό σας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όλα τα γαμήλια ταξίδια μπορούν να προσαρμοστούν για να ταιριάζει περισσότερο σε κάθε πορτοφόλι. Αυτό περιλαμβάνει κρουαζιέρες, τροπικά θέρετρα και αποδράσεις στο βουνό. Απλά πρέπει να σκεφτείτε δημιουργικά και να κάνετε κάποια σχετική έρευνα!

Για παράδειγμα, εάν είστε σε έναν σφιχτό προϋπολογισμό, μπορείτε να ταξιδέψετε τη χαμηλή περίοδο, όταν όλα θα είναι φθηνότερα. Μπορείτε να μείνετε σε all-inclusive θέρετρα που τείνουν να είναι λιγότερο ακριβά και συχνά έχουν ειδικές τιμές. Ο προγραμματισμός είναι ζωτικής σημασίας, γιατι σίγουρα δεν θέλετε να βρεθείτε αργότερα σε οικονομικές λογομαχίες με τον σύζυγό σας. Αντ’αυτού, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού του ταξισιού, μπορείτε να αποφασίσετε ποιες πτυχές του ταξισιού “πρέπει” να κάνετε οπωσδήποτε και ποια μπορείτε να περικόψετε. Με μια κατευθυντήρια γραμμή του προϋπολογισμού, θα είναι ευκολότερο να περιορίσετε τα περιττά έξοδα και όταν το γαμήλιο ταξίδι τελειώσει και γυρήσετε πίσω να μην ανησυχείτε για τα έξτρα έξοδα που θα έχουν προκείψει σε λογαριασμούς και πιστωτικές.

Περιορίσετε τη λίστα σας.

Με βάση αυτά που θα θέλατε να κάνετε στο μήνα του μέλιτος σας και το πως είναι ο προϋπολογισμός σας, φτιάξτε μια λίστα με τους πιθανούς προορισμούς. Είναι καλύτερο να έχετε δύο ή τρεις προορισμούς στη λίστα σας πριν αρχίσετε μια πιο εκτεταμένη έρευνα. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι ένα μέρος θα μπορούσε να είναι ενα λιγο πιο… “μακρινό όνειρο”, να το βάλετε στη λίστα σας, γιατί μπορεί να βρεθεί η τέλεια ευκαιρία. Μόλις τελειώσετε με τη λίστα σας, έρχεται η ώρα να κάνετε την έρευνά σας για τον κάθε προορισμό. Τι περιλαμβάνει ο ένας προορισμός εκτός από τον άλλον; Ποια θέση έχει τις καλύτερες ανέσεις και τοπίο; Οι ειδικές δραστηριότητες (αν θέλετε κάτι συγκεκριμένο); Υπάρχουν ήδη κάποια “πακέτα-προσφορές”; Μπορείτε να επωφεληθείτε απο τη χαμηλή περίοδο;

Αποφασίστε!

Μετά την παραπάνω έρευνα, θα πρέπει να έχετε μια σαφή εικόνα του τι μπορεί να σας προσφέρει ο κάθε προορισμός που βρήσκεται στη λίστα σας. Τώρα με βάση τις τελικές προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να επιλέξετε τον προορισμό για τον μήνα του μέλιτος σας. Μην έχετε εγωνία για τις λεπτομέρειες. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι θα είναι μαζί με το σύζυγό σας και θα απολαύσετε την κάθε στιγμή σε αυτό το ταξίδι!