Γαμήλιο ταξίδι: Άγιος Δομίνικος
H Δομινικανή Δημοκρατία ή κοινώς Άγιος Δομίνικος, είναι κράτος της Καραϊβικής στο νησί Ισπανιόλα. Συνορεύει με την Αϊτή και καταλαμβάνει τα ανατολικά 2/3 του νησιού. Πρωτεύουσά της είναι ο Άγιος Δομίνικος, αλλιώς Σάντο Ντομίγκο. Αποσχίστηκε από την Αϊτή και έγινε ανεξάρτητο κράτος το 1844. Επίσημη γλώσσα της χώρας είναι τα ισπανικά.
Τι να επισκευτείτε:
- Το ακρωτήριο Σαμανά, οπου μπορεί κανείς να απολαύσει τα μαγκρόβια δάση και τα σπήλαια με τις βραχογραφίες στο εθνικό πάρκο που υπάρχει εκεί.
- Για καταδύσεις προσφέρεται το ακατοίκητο νησί Καταλίνα, το οποίο βρίσκεται στα ανοικτά της πόλης Λα Ρομάνα.
- Τα αποικιακά κτίρια και οχυρά, όπως το Σαν Λουίς στη Σαντιάγο δε Λος Καμπαγιέρος και ναοί, όπως ο καθεδρικός ναός του Σαντιάγο ελ Μαγιόρ.
- Οι ναοί του Αγίου Φραγκίσκου και του Αγίου Νικολάου (αμφότεροι του 16ου αιώνα), ο καθεδρικός Ναός της Σάντα Μαρίας λα Μενόρ του 16ου αιώνα (όπου , όπως πιστευόταν, φυλασσόταν το λείψανο του Χριστόφορου Κολόμβου), το Εθνικό Πάνθεον που χτίστηκε από τους Ιησουίτες το 18ο αιώνα, η Πλατεία Πολιτισμού και πλήθος άλλων.
Τοπικές γεύσεις:
Η κουζίνα της Δομινικανής Δημοκρατίας είναι ένα δημιουργικό μίγμα της Ισπανικής, της Αφρικής με τοπικές επιρροές. Το κρέας είναι εμφανές σε πολλά πιάτα, και συχνά μαγειρεύονται και σερβίρονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Το παστό είναι ένας δημοφιλής τρόπος προετοιμασίας, και οι Δομινικανοί είναι γνωστοί για τα σαλάμια τους. Σαν συνοδευτικό, χρησημοποιείται συχνά το ρύζι μαζί με ένα παραδοσιακό γεύμα με κόκκινα φασόλια και ένα τηγανητό κρέας. Τα περισσότερα από τα κρέατα μαγειρεύονται με την τεχνική του παραδοσιακού Δομινικανού «σοφρίτο», το οποίο χρησιμοποιείται για να αναδείξει όλες τις γεύσεις του κρέατος. Μεγάλο μέρος της υγιούς Δομινικανής διατροφής, αποτελειται απο κατανάλωση τοπικών φρούτων και διάφορες σαλάτες.
Kλίμα
Ημιτροπικό κλίμα με μέση ετήσια θερμοκρασία 23°C. Το καλοκαίρι η θερμοκρασία κυμαινεται τους 29°C-35°C. Η υγρή εποχή λαμβάνει χώρα από τον Ιούνιο-Νοέμβριο.