Μπουφές για το στρώσιμο του νυφικού κρεβατιού
Το στρώσιμο του νυφικού κρεβατιού είναι ένα έθιμο που κρατάει για αιώνες. Είναι μια διαδικασία που γίνεται λίγες μέρες πριν το γάμο, στο σπίτι του ζευγαριού και παίρνουν μέρος όλοι οι κοντινοί συγγενείς και φίλοι.
Αφού τελειώσει η διαδικασία του στρωσίματος του νυφικού κρεβατιού, έρχεται η ώρα για το γλέντι. Για τον αλμυρό μπουφέ εκείνης της βραδιάς δεν υπάρχουν κάποια παραδοσιακά φαγητά που μπορείτε να προσφέρετε. Αυτό είναι ανάλογο με τις προτιμήσεις στις γεύσεις σας. Αυτό που έχουμε εμείς να σας προτείνουμε είναι να επιλέξετε φαγητά σε μπουκίτσες ή μικρές μερίδες, ώστε να είναι πιο βολικό στο σερβίρισμα για τους καλεσμένους σας.
Ενδεικτικά σας προτείνουμε:
- Διάφορα καναπεδάκια
- Παστίτσιο (κομμένο σε μπουκίτσες)
- Κεφτεδάκια (περασμένα σε καλαμάκι απο σουβλάκι και ενδιάμεσα ντοματίνια)
- Φιλετάκια κοτόπουλου (ψημένα στο φούρνο με μουστάρδα και ίσως μέλι)
- Ατομικά σουφλέ ζυμαρικών (ψημένα σε φόρμες cupcakes)
- Σουβλάκια με λαχανικά
- Ντολμαδάκια
- Αρωματικο ρυζι μπασματι
- Πίτα ή πιτάκια (ό,τι πίτα προτειμάτε… τυρόπιτα, χορτόπιτα, κιμαδόπιτα κλπ)
- Πιατέλα αλλαντικών
- Πιατέλα τυριών
- Αλμυρά muffins
- Πίτσα (κομμένη σε μπουκίτσες)
- Χωριάτικη σαλάτα εναλλακτική (περασμένα σε οδοντογλυφίδα: μισό ντοματινι, μια φέτα αγγούρι, μισή ελιά, ένα κυβάκι τυρί φέτα)
- Σαλάτα με ζυμαρικά
- Σαλάτα πράσινη
Απο γλυκά ο μόνος κανόνας που έχετε να ακολουθήσετε είναι να επιλέξετε λευκά γλυκά και ίσως κάπια πιο παραδοσιακά-σιροπιαστά. Επιλέξτε κάτι με λευκή κρέμα, λευκή σοκολάτα ή ακόμη και ινδική καρύδα.
Ενδεικτικά λευκά γλυκά:
- Cheesecake
- Μιλφέιγ
- Αμυγδαλωτά
- Χιονούλες
- Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα
- Δίπλες
- Ξεροτήγανα
- Μαρεγκάκια – Μπεζέδες
- Μπισκότα στολισμένα με ζαχαρόπαστα ή γλάσο
- Παγωτό
Φυσικά μην ξεχνάτε οτι αν εχετε την ευχέρια μπορειτε να απευθυνθείτε και σε κάποιο catering για αυτή τη βραδιά.
Τέλος η νύφη ως καλή οικοδέσποινα πρέπει να προσφέρει κεράσματα καθ’όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτών είναι τα κουφέτα, τα οποία εκτός απο αυτά που θα προσφέρει, θα πρέπει να έχει ετοιμάσει και πουγκάκια με 2 κουφέτα ώστε να τα πάρουν μαζί τους οι καλεσμένοι φεύγοντας. Αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο με βάση την παράδοση, αλλά πολλές νύφες επιλέγουν να το κάνουν τα τελευταία χρόνια.
TIP: Αν επιλέξετε να μαγειρέψετε μόνοι σας για εκείνο το βράδυ, ο καλύτερος τρόπος για να υπολογίσετε τις ποσότητες στα περισσότερα φαγητά, είναι ο μισός για τον κόσμο που περιμένετε.Πχ. Αν περιμένετε 40 άτομα, υπολογίστε απο το κάθε φαγητό ποσότητες για 20 άτομα. Αυτός είναι ο τρόπος που συνήθως υπολογίζουν και απο τα catering την ποσότητα.
Comments are closed.