, ,

Οι υποχρεώσεις του κουμπάρου

Μεγάλη η τιμή που σας έγινε να ενώσετε δυο ζωές. Μεγαλύτερη η χαρά σας, ιδιαίτερα αν είστε ο καλύτερος φίλος του γαμπρού ή η καλύτερη φίλη της νύφης. Τώρα σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνετε δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Εάν είστε φίλοι του ζευγαριού όπως προαναφέραμε, η ενεργή ενασχόληση με τα “τρεξίματα” του γάμου θα είναι περισσότερο μια απολαυστική διαδικασία και λιγότερο μια αγχωτική αγγαρία.Οι βασικές υποχρεώσεις που αναλαμβάνετε είναι:

  • Σετ νυφικές λαμπάδες: Οι λαμπάδες επιλέγονται σε συνενόηση με το ζευγάρι για να ταιριάζει και ο στολισμός τους με το γενικότερο ύφος του γάμου.
  • Σετ στέφανα: H σημαντικότερη υποχρέωση του κουμπάρου, μιας και αποτελούν ένα από τα κυριότερα σύμβολα του γάμου. Καλό θα ήταν να συμμετέχετε στην επιλογή τους.
  • Δίσκος με σετ καράφα – ποτήρι κρασιού: Αποτελούν μέρος του μυστηρίου και θα πρέπει να ταιριάζουν με το στυλ του γάμου και τον στολισμό της εκκλησίας. Στον δίσκο, μπαίνουν τα στέφανα πριν χρησιμοποιηθούν, τα κουφέτα στολίζουν τον δίσκο και από το ποτήρι πίνουν οι νεόνυμφοι το κρασί.
    Προαιρετικά μπορείτε να αγοράσετε σετ ποτήρια σαμπάνιας, σετ μαχαίρι-σπάτουλα τούρτας και μαξιλάρι για τις βέρες.
  • Ναός: Τα έξοδα της εκκλησίας είναι υποχρέωση του κουμπάρου και ποικίλουν φυσικά, ανάλογα με την περιοχή.

πηγή: Wedding Planners magazine1 reply

Comments are closed.