,

Πώς να μειώσετε τα έξοδα του γάμου σας

Η οργάνωση και η υλοποίηση ενός γάμου ξέρουμε οτι κοστίζει. Το πραγματικό μυστικό όμως είναι πως να κάνετε κάποιες περικοπές χωρίς όμως να φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα και οι καλεμσένοι σας να μην καταλάβουν τίποτα.Ας τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά για να δούμε πώς μπορείτ ενα μειώσετε τα έξοδα αλλά και να μην ξεφύγετε απο τον προϋπολογισμό σας…

Νυφικό

Το νυφικό έιναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός γάμου. Αυτό όμως δεν το καθηστά υπεύθυνο στην αύξηση του προϋπολογισμού ενός γάμου μιας και μπορείτε να εποφεληθείτε απο τα bazaar και τις ειδικές προσφορές που οργανώνουν κατα καιρούς οι περισσότεροι οίκοι νυφικών. Ίσως σκέφτεστε οτι στα bazaar και στις προσφορές τα νυφικά που θα είναι διαθέσημα είναι κατώτερης ποιότητας ή πολυφορεμένα. Αυτό όμως δεν ισχύει γιατι ναι μεν μπορείτε να βρείτε νυφικά περασμένης σεζόν σε αρκετά δελεαστικές τιμής αγοράς, αλλά θα βρείτε και αρκετά νυφικά της τρέχουσας σεζον σε προνομοιακές τιμές ενοικίου ή ακόμη και αγοράς.

Προσκλήσεις

Ο πιο εύκολος τρόπος να γλυτώσετε χρήματα απο το προσκλητήριο είναι να επιλέξετε κάποιο απλό σχέδιο, χαρτί και ψηφιακή εκτύπωση. Αποφύγετε τα προσκλητήρια με κοπτικά και πιο βαριά χαρτιά για να μην υπερχρεωθείτε στην αποστολή τους μέσω ταχυδρομείου ή όπως επιλέξετε να τα στείλετε στους αγαπημένους συγγενείς και φίλους.

Μπομπονιέρες

Επιλέξτε ένα απλό σχέδιο μπομπονιέρας και φτιάξτε τες μόνες σας. Αν χρειάζεστε πολλές για την εκκλησία, ελατώστε όσο γίνεται τα υλικά (είτε τούλια είτε κουφέτα) ώστε να σας κοστίσει ακόμη λιγότερο η κάθε μπομπονιέρα.

Αν έχετε όλους τους καλεσμένους σας και στη δεξίωση, επιλέξτε στον στολισμό των τραπεζιών να συμπεριλαμβάνονται και οι μπομπονιέρες. Έτσι θα αποφυγετε και την καθηστέριση στον χώρο της εκκλησίας.

Λουλούδια

Επιλέξτε εποχιακά λουλούδια που σίγουρα θα είναι πιο οικονομικά.

Μην χρησιμοποιήσετε πάνω απο δυο είδη λουλουδιών για τις συνθέσεις σας ακόμη και για τη νυφική ανθοδέσμη. Όσο μεγαλύτερη ποικιλία έχετε, τοσο το κόστος θα αυξάνεται.

Τέλος εποφεληθείτε απο την… πρασινάδα και χρησιμοποιήστε τη για να καλύψετε περισσότερο χώρο.

Δεξίωση

Μειώστε όσο γίνεται τους καλεσμένους της δεξίωσης. Φυσικά να λάβετε υπ’όψην σας οτι ελαττώνοντας τους καλεσμένους απο τον χώρο της δεξίωσης θα σας ανεβάσουν την τιμή/άτομο. Οπότε καλό θα ήταν να βρείτε την χρυσή τομή σε αυτό.

Επιλέξτε να κάνετε τον γάμο σας κάποια ημέρα που θα πετύχετε καλύτερες τιμές απο τον χώρο της δεξίωσης (όπως Παρασκευή ή Κυριακή).

Αν αποφασίσετε να φτιάξετε μόνοι σας τον κεντρικό στολισμόο των τραπεζιών, εποφεληθείτε απο τις περιόδους εκπτώσεων και αγοράστε τότε τα υλικά που θα χρειαστείτε (τούλια, κορδέλες, βάζα, κεριά κλπ).

Catering

Επιλέξτε βατές γεύσεις που θα αρέσουν σε όλους όπως κοτόπουλο, μπιφτεκάκια, σουτζουκάκια, σαλάτες, ζυμαρικά, πατάτες φούρνου…

Αποφύγετε να έχετε πολλά ορεκτικά και finger food γιατι σίγουρα δεν θέλετε οι καλεσμένοι σας να φύγουν πεινασμένοι. Και εξ’άλλου ορεκτικά όπως τυροπιτάκια κλπ μπορούν να τα γευτούν και εκτός δεξίωσης στο σπίτι τους.

Γαμήλια Τούρτα

Τις περισσότερες φορές το catering προτείνει μια ψεύτικη τούρτα οπου μόνο το πάνω-πάνω κομμάτι είναι πραγματικό γλυκό και είναι και αυτό που θα κόψετε μαζί με τον καλό σας. Οπότε αυτή η επιλογή είναι ιδανική.

Για την τούρτα που θα προσφέρετε στους καλεσμένους σας επιλέξτε κάποια σε μορφή πάστας (οπου θα ειναι εύκολη στην παρασκευή της αλλά και στη μεταφορά προς τους καλεσμένους σας). Επίσης επιλέξτε και εδώ κάποια κλασσική γεύση που θα αρέσει σε όλους. Μια γαμήλια τούρτα με σοκολάτα και κρέμα θα ευχαριστήσει τους πάντες. Και τους λάτρεις της σοκολάτας αλλά και τους λάτρεις της κρέμας.


Σχετικά άρθρα:
• 5 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στην οργάνωση του γάμου σου
• Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν κλείσετε τη γαμήλια αίθουσα
• Wedding Mall: Η Χρηματική Λίστα Γάμου
• Ο τέλειος γάμος!
• Tip αγορών γάμου!
• Γάμος με 10.000€