,

Χρώματα γάμου και η ερμηνία τους

Τα χρώματα που θα επιλέξετε για την πιο όμορφη μέρα της ζωής σας, φανερώνουν την προσωπικότητα και το στυλ σας. Τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν διαθέσεις, να προκαλέσουν αισθησιασμό, άνεση, ζωντάνια ή φρεσκάδα. Με καλόγουστες επιλογές θα αποκαλύψουν σε όλους το χαρακτήρα σας και το γούστο σας.Παρακάτω σας έχουμε μια λίστα με τα χρώματα και τις ερμηνίες τους!

ΚΟΚΚΙΝΟ

Χρώμα της δράσης, θερμό (καυτό), συνδέεται με την ενεργητικότητα, τη ζωτικότητα, τη σεξουαλικότητα, το ενδιαφέρον για την ζωή, την ευτυχία, τον αυθορμητισμό, την διέγερση, τον κίνδυνο, την επιθετικότητα, την φιλοδοξία, την επαναστατικότητα αλλά και την αγάπη. Προκαλεί ζωηρότητα, φέρνει έξαψη, σαρκικό πόθο, έρωτα και διεγείρει τις αισθήσεις. Αυξάνει την θέληση για ζωή ενώ προκαλεί ζεστασιά, χαρά και διευκολύνει την έκφραση των αισθημάτων.

ΠΟΡΦΥΡΟ

Χρώμα πνευματικό, ιερατικό αλλά και βασιλικό – αυτοκρατορικό. Εμπνέει σεβασμό, εξουσία αλλά κρύβει κάποιο μυστήριο. Δηλώνει την υπερηφάνεια, την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, ενώ φανερώνει τις καλλιτεχνικές τάσεις. Ακόμα, δηλώνει επισημότητα και εγκράτεια.

ΜΑΤΖΕΝΤΑ

Χρώμα που εμπνέει αυτοσεβασμό και εξουσία ενώ βοηθάει στην συγκέντρωση καθώς θεωρείται καθησυχαστικό.

ΦΟΥΞΙΑ

Χρώμα που εκφράζει τη τόλμη, την φιλοδοξία, την αυτογνωσία, τα ελεγχόμενα πάθη και συναισθήματα.

ΡΟΖ

Χρώμα που χαρακτηρίζεται από θηλυκότητα, τρυφερότητα, παιδικότητα και αθωότητα.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Χρώμα ενδιάμεσο (αποτελεί την ένωση του κόκκινου και του κίτρινου χρώματος) που εμπνέει, ισορροπεί και απελευθερώνει. Είναι το χρώμα των ιδεών και της φαντασίας. Συμβολίζει την πολυτέλεια, την λαμπρότητα και την ευτυχία.

ΚΙΤΡΙΝΟ

Χρώμα ηλιακό, φωτεινό, ζεστό (όχι, θερμό με την έννοια του κόκκινου χρώματος) που δείχνει σοφία, κατανόηση, νιότη, ζωντάνια, ενεργητικότητα, ευτυχία, ευελιξία, πρόοδο, ροπή στην διασκέδαση, επικοινωνία, έντονη διαισθητική αντίληψη, διανόηση, καθαρότητα συναισθημάτων και πλήρης απελευθέρωση από πάθη.

ΠΡΑΣΙΝΟ

Χρώμα ουδέτερο (αποτελεί την ένωση του κίτρινου και του μπλε χρώματος) όπου εκφράζει την ενέργεια, την εκδήλωση, την ζωή, την νιότη, την ελπίδα, την χαρά, την αρμονία, την τάση για ανάπαυση, την άνεση, την θαλπωρή, την γαλουχία, την βλάστηση, την ανάπτυξη, την γονιμότητα, την ωριμότητα, τη συγκομιδή του καρπού και τη νέα ζωή.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΝΟΙΧΤΟ

Χρώμα της φύσης και της ειρήνης. Εκφράζει την κοινωνική διάθεση, την ειλικρίνεια, την αγάπη για την οικογένεια και την ευαισθησία σε θέματα ηθικής. Απαλύνει τα προβλήματα και ξεκουράζει.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΟΥΡΟ

Χρώμα που δίνει κύρος και δύναμη σε πρόσωπα και πράγματα. Σε υλικά θέματα και αντικείμενα προσδίδει ποιότητα.

ΠΕΤΡΟΛ

Χρώμα της πνευματικής ειρήνης και της καθαρότητας. Ωστόσο, οι ιδιότητες του είναι ίδιες με το χρώμα τιρκουάζ ενισχυμένες με τις ιδιότητες του μπλε χρώματος που περιέχει….

ΚΑΦΕ

Χρώμα που δηλώνει σταθερότητα στις συνήθειες και στις πεποιθήσεις ενώ παράλληλα εκφράζει αξιοπιστία. Όσοι επιλέγουν το καφέ χρώμα είναι συνήθως άτομα πρακτικά, σταθερά, απλά και αφοσιωμένα.

ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ

Χρώμα που ενισχύει την συναισθηματική ηρεμία, τη γαλήνη, την ευχαρίστηση και την ανάκτηση δυνάμεων. Εκφράζει την σοβαρότητα, την ευθύνη, την γνώση, την εμπιστοσύνη και την εξουσία.

ΓΑΛΑΖΙΟ

Χρώμα της ουράνιας συνείδησης, της αλήθειας, της αρμονίας, της ηρεμίας και της ελπίδας. Συμβολίζει την αγνότητα, την σοφία και την ευσέβεια.

ΤΙΡΚΟΥΑΖ

Χρώμα που εκφράζει την αγνή καρδιά, την φρεσκάδα ενώ ενθαρρύνει την καθαρή και ειλικρινή επικοινωνία.

ΒΙΟΛΕΤΙ

Χρώμα όπου βοηθά στην ηρεμία και συντείνει στην πνευματική ισορροπία.

ΜΩΒ

Χρώμα (αποτελεί την ένωση του μπλε και του κόκκινου χρώματος) όπου εκφράζει πνευματικότητα, εσωτερισμό, μυστήριο, ηθική και ηρεμία.

ΛΕΥΚΟ

Χρώμα αντιπροσωπευτικό της αρμονίας όπου εκφράζει την απλότητα, την τελειότητα, την αθωότητα, την αλήθεια, την νεότητα, την τιμιότητα, το φως, την πνευματική εξουσία και την ειλικρίνεια. Ευνοεί τη συμβίωση, την ενότητα, και την αγάπη.

ΓΚΡΙ

Χρώμα που βοηθά στην εύρεση συμβατικών λύσεων.

ΧΡΥΣΟ

Χρώμα ηλιακό με ιδιαίτερη δημιουργική και θετική ακτινοβολία στο περιβάλλον ενώ καταπολεμά την άρνηση και τη δυσαρμονία.

ΑΣΗΜΙ

Χρώμα που έχει (περίπου) τις ίδιες ιδιότητες με το χρυσό, όχι όμως τόσο έντονες. Χρώμα αντανακλαστικό, κάτι σαν καθρέφτης στο περιβάλλον. Γενικά, βοηθά να εξελιχθούν τα πράγματα.

ΜΑΥΡΟ

Συμβολίζει το κενό, την ανυπαρξία, το ανεκδήλωτο συναίσθημα, την απελπισία, την καταστροφή, την φθορά, την παραίτηση, την άρνηση, τη φοβία για το άγνωστο, την κατάθλιψη, την μοναχικότητα αλλά και την σοβαρότητα.2 replies

Comments are closed.